?>

Mardin´de yaşayan Marilyn Manreo eşek sütü sağdı

Bir zamanların efsanevi sinema sanatçısı Marilyn Monroe´ya benzerliğiyle dikkat çeken Melek Akarmut, kendi elleriyle eşek sütü sağarak Mardin´de açtığı Marilyn Sabun Dünyası´nda eşek sütünden hazırladığı sabunları satıyor.

YAŞAM - 8 yıl önce

Bir zamanların efsanevi sinema sanatçısı Marilyn Monroe´ya benzerliğiyle dikkat çeken Melek Akarmut, kendi elleriyle eşek sütü sağarak Mardin´de açtığı Marilyn Sabun Dünyası´nda eşek sütünden hazırladığı sabunları satıyor. 

  ABD´li ünlü sinema yıldızı ve model Marilyn Monroe´ye benzerliğiyle dikkat çeken 44 yaşındaki 4 çocuk annesi Melek Akarmut, Mardin´de açtığı ?Marilyn Sabun Dünyası´ ile dikkatleri üzerine çekiyor. Marilyn Monroe tarzı saç stili ve elbisesiyle iş yerine gelenlerde şaşkınlık oluşturan Akarmut, iş yerinde sattığı sabun için kolları sıvayarak kendi elleriyle eşek sütü sağıp, bu sütten sabun yaparak iş yerinde satmaya başladı.

  İHA muhabirine konuşan Melek Akarmut, eşekle uğraşmanın eğlenceli ve sevimli olduğunu aktararak, süt sağarken eşeğin rahat durduğunu ifade etti. Akarmut, iş yerinde en çok eşek sütü sabunu satıldığını aktararak, ?Bir dükkan açtım en çok satılan da burada eşek sütü sabunu. Eşek sütü kanser tedavisinde kullanılıyor ve cilt hastalıklarına iyi geliyor. Benim en çok önerdiğim sivilceler için yaklaşık 1 haftada tedavi ediyor. Cilt sıkılaştırma özelliği var, güneş lekesine de iyi geliyor. Faydaları saymakla bitmez. Resmen bir sihirli sabun. Eşekten 100 gram süt geliyor, o yüzden çok değerli bir sabun. Zevkli bir iş, ara sıra imalata gidip kendim sabun yapıyorum. Müşterilerim aldığı sabundan çok memnun. Mardin´e özgü eşek sütü sabunu, bıttım sabunu, menengiç sabunu var. Mardin´de turizmin artışıyla birlikte sabunlarımızın satışı da arttı. Eşek sütü sabunu çok rağbet gördüğü için sahteleri de çıktı. Çok dikkat edin, belirli yerlerden alınmasını tavsiye ediyorum. Zaten çok ucuz değildir bu sabunlar? dedi.

  Eşek sütünden yapılan sabunu alan Fatma Topuz isimli vatandaş, sabun için İzmir´den geldiğini söyleyerek, ?Özellikle eşek sütü sabunu almaya geldim. Çok faydalı olduğunu duyduk. Cilt hastalıklarına çok iyi geldiğini, kanser tedavisine de iyi geldiğini duyduk? diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Belediye´den çilek tarlasına destek

2018-09-07 19:37 - GÜNDEM

Mardin´de Sağlık-Sen´de Dr.Ünverdi dönemi

2018-09-05 18:17 - SAĞLIK

Mardin´de yaşayan Marilyn Manreo eşek sütü sağdı

2018-09-08 10:44 - YAŞAM

Mardin Sağlık-Sen seçimini Ünverdi kazandı

2018-09-03 19:51 - YAŞAM

Hentbolcu Nedret Katar´a Doğum Günü Kutlaması

2018-09-02 22:27 - SPOR

Midyat´a tekstil yatırımları devam ediyor

2018-09-07 19:46 - EKONOMİ

Savur´a yürüyüş yolu

2018-09-03 20:09 - YAŞAM

Köyde Dünya Barış Günü Kutlandı

2018-09-01 21:09 - GÜNDEM

Trump´a meydan okuyan Ahmet Hoca!

2018-09-07 08:34 - GÜNDEM

Mardinli Aileden Artuklu Kampüsüne Çeşme Hayratı

2018-09-08 08:39 - EĞİTİM

İlgili Haberler

Artuklu’da Trafiğe Nefes Aldıracak Karar

20:28 - YAŞAM

Ravza Mila Cafe’nin 2. Şubesi Ravza Caddesi’nde Açıldı

19:52 - YAŞAM

Şehit Anneleri Midyat’ta Anneler Günü Programında Buluştu

21:07 - YAŞAM

Şehit Gazeteci İsmail Güneş’in Adı Basın Ödülleriyle Yaşatılacak

23:10 - YAŞAM

MTDF’den İş İnsanı Moris Dal’a Anlamlı Plaket

22:58 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Artuklu’da Trafiğe Nefes Aldıracak Karar

20:28 - YAŞAM

Mardin, Hastane Afet ve Acil Durum Eğitimine Ev Sahipliği Yapıyor

20:18 - SAĞLIK

Bakan Yardımcısı Macit’ten Mardin’de Eğitim Zirvesi

20:09 - EĞİTİM

Nusaybin’de Eğitime Dev Yatırım: Ömer Özel Eğitim Kompleksi’nin Temeli Atıldı

19:59 - EĞİTİM

Ravza Mila Cafe’nin 2. Şubesi Ravza Caddesi’nde Açıldı

19:52 - YAŞAM