?Mardin Güvercin Festivali?

Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehre yeni festivaller kazandırmaya devam ediyor. Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından, ?Mardin Güvercin Festivali? düzenledi.

YAŞAM - 6 yıl önce

Vali/Mardin Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman´ın katılımları ile Mardin GüvercinFestivali, kortej yürüyüşü ile başladı.Yaman´ın yanı sıra Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Orhan Miroğlu, İl Emniyet Müdürü HasanOnar, siyasi parti ve stk temsilcileri, kurum müdürleri, daire başkanları ve vatandaşların yoğun katılımıile festivalin açılışı yapıldı.Yaman ve beraberinde ki heyet ile festivalde sergilenen güvercinleri gezdi.Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Mazruna Gösteri Topluluğu´nun yöresel oyun gösterisininardından konuşmalara geçildi.Vali/Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman, festivalde yaptığı konuşmada, Mardin´in artıkgüven ve huzur şehri olduğunu vurguladı.Yaman, ?Bundan yaklaşık bir buçuk yıl önce bu sokaklar ve caddeler de kimse yoktu. Mardin´de kimseyoktu. Esnaf ve turizmcimizin yüzü gülmüyordu. Gördüğünüz gibi şu son günlerde turist sayımızdayüzde 300 üzerin de bir artış var. Otellerimiz tamamen dolu. Esnafımızın yüzü gülüyor. Türkiye´deartık herkes Mardin´i görmek istiyor. Mardin yüzyıllardır barış şehriydi. Bildiğiniz gibi bu az bir sürekesintiye uğramıştı. Ama sabrettiniz ve hep beraber mücadele ettik. Mardin tekrar barış ve huzurşehri oldu. Bundan dolayı siz Mardinli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.? dedi.?Mardin bir barış şehridir?Yaman, konuşmasını şöyle sonlandırdı: ?Valiliğimin yanında yaklaşık bir buçuk yıldır da sizlere yerelyönetici olarak hizmet ediyorum. Cumhurbaşkanı ve hükümetimizin destekleri ile şehrimiz de bu barışsürdüreceğiz inşallah. Her şeyin sizin için yapacağız. Sizin için çalışıyoruz. Her günü dolu doluyaşamanızı istiyoruz. Bugün bu festivalimiz var. Geçtiğimiz günlerde başka festivallerimiz vardı. Buşehri daha temiz ve daha güzel bir şehir hala getireceğiz. İnşallah bu festival şehrimizin, bölgemizin,ülkemizin huzuruna vesile olacaktır. ?Mardin bir barış şehridir? diye buradan haykırıyoruz ve bu hepöyle olacaktır.?Milletvekili Orhan Miroğlu, festivale emeği geçenlere teşekkür etti. Miroğlu, ?Bu festivale katkısıolanların hepsini gönülden tebrik ediyorum. Bugün Arapça, Türkçe, Kürtçe ve başka dillerdetürkülerimizi haykıracağız. Güvencilerimizi uçuracağız ve Mardin´i Ortadoğu´nun sembolu tıpkı Kudüsgibi yüzyıllarca barışın, semavi dinlerin sembolü olmuş bir şehir olduğunu dosta, düşmana herkesegöstereceğiz.?diye belirtti.Milletveki Ceyda Bölünmez Çankırı, ?Mardin geçtiğimiz haftalarda birçok festivale ev sahipliği yaptı.Şehrimiz zaten böyleydi. Dinlerin, dillerin beraber ve kardeşçe yaşadığı güzel bir şehrimiz. Bir süre bukardeşliğimizin arasına nifak tohumları ekmeye çalıştılar ama başaramadılar. Bizim birlik veberaberliğimiz daim oldu. Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman´a bu festivaleverdiği katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.? dedi.

Konuşmalarında ardından Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman ve protokol üyeleri ilevatandaşla hep birlikte havaya güvercin bıraktı.Yaman, daha sonra protokol üyeleri ile birlikte vatandaşlara pilav dağıttı.

Haftanın Öne Çıkanları

Mardin´in 2 Bayan Hentbol Takımı 1.Lig´de

2018-04-14 18:28 - SPOR

Hıristiyanlar, Bin 600 Yıllık Kilisede Diriliş Bayramını kutladı.

2018-04-08 13:36 - YAŞAM

MavişehirPark Cafe-Restoran Hizmete Girdi.

2018-04-10 22:08 - YAŞAM

?Mardin Güvercin Festivali?

2018-04-15 12:28 - YAŞAM

Ticaret Lisesi Mezunları 26 Yıl aradan sonra buluştu..

2018-04-08 23:31 - YAŞAM

Bakan Kurtulmuş´un Mardin temasları

2018-04-13 01:06 - -

Artuklu Üniversitesi Senatosundan Açıklama..

2018-04-10 20:53 - GÜNDEM

Mardin´de Gazeteciler, Polis Gününü Kutladı..

2018-04-10 23:38 - ASAYİŞ

Mardin´de Polis Teşkilatlanın 173.ci Kuruluş Yıldönümü kutlandı.

2018-04-10 21:26 - ASAYİŞ

Kurtulmuş, Gençlik Merkezi´nde ?Medeniyet ve Gençlik´ adlı seminer verdi

2018-04-13 00:07 - -

İlgili Haberler

Vali Akkoyun, Süryanilerin Diriliş Bayramını Kutladı,

18:30 - YAŞAM

Erbil Valisi Xoshnaw Mardin Büyükşehir Belediyesini Ziyaret etti

19:47 - YAŞAM

Vali Akkoyun "Orman Benim" etkinliğinde öğrencilerle fidan dikti

19:10 - YAŞAM

Murathan Mungan Mardin’de Okurlarıyla Buluşuyor

14:43 - YAŞAM

Bu Yola Dikkat

09:55 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Dicle Elektrik yetkilileri sosyal medya üzerinden oluşturulmaya çalışılan algıya yanıt verdi.

19:57 - YAŞAM

Başkan El'den Bayram Mesajı

13:21 - YAŞAM

Ahmet Türk oyunu kullandı

14:08 - POLİTİKA

Büyükşehir Başkan Adayı Erin'in , Savur İlçesinde seçmen buluşması

19:52 - POLİTİKA

DİCLE ELEKTRİK SEÇİM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

22:44 - YAŞAM