?>

Mardin´in tek sahafı yoğun ilgi görüyor

Hüseyin Gündüz, Artuklu Üniversitesinde (MAU) Antropoloji Bölümünü kazandıktan sonra, Mardin´de sahaf açtı.

EĞİTİM - 8 yıl önce

- Mardin´in tek sahafı vatandaşların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgisini görüyor.

  Antalya´da 1990´da sahaflığa başlayan ve mesleğine İstanbul´da devam eden Hüseyin Gündüz, Artuklu Üniversitesinde (MAU) Antropoloji Bölümünü kazandıktan sonra, Mardin´de sahaf açtı. Gündüz´ün kente özgü taş yapılı otantik bir mekanda açtığı dükkan, vatandaşların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini görüyor. 11 yaşında çıktığı Mardin´e, 41 yaşında eğitimi için döndüğünü anlatan Gündüz, ?Artuklu Üniversitesinde Antropoloji Bölümü okuyorum. İstanbul, Antalya ve Mersin´de sahaflık yaptım. 6 ay önce Mardin´de sahaf dükkanı açtığımda ilk tepkiler olumsuzdu. Herkes, ?Kapatırsın, iflas edersin. Mardin´de kitapçıya ne gerek var. Kimse kitap okumuyor´ dediler. Komşularım da, ?İflas edeceksin, 1 ay sonra kapatırsın´ diyorlardı. Kendilerinin de kitap okumadıklarını söylediler ve ben de, ?Siz de kitap okuyacaksınız´ dedim. Şimdi komşular hafta da bir gelip kitap alıyorlar? dedi. 

  Tek dertlerinin kitap okutmak olduğunu belirten Gündüz, ?Eğer zaman ve gücüm yeterse köylerde de bunu yapmak istiyorum. Dünya değişiyor, teknoloji değişiyor. Elbette sosyal medya önü alınamaz ama insanlara, okumanın önemini anlatmamız lazım? diye konuştu. 

    "Kitaplarda kendimi buluyorum" 

  Mardin´de sahaf olmasından dolayı çok mutlu olduğunu anlatan Hilal Gülman, ?Okudukça kitaplarda kendimi keşfediyorum, kendimi buluyorum. Özelikle tercihim biyografiler ve burada da kendimi keşfedeceğim eserle tanışmaktan çok mutluyum? ifadelerinde bulundu. 

   "Kitaplardan okumak daha keyifli" 

  İnternet yerine asıl kaynaktan okumanın keyifli olduğunu kaydeden Yasin Özçetin ise, ?Sokaklarda ticaret amaçlı kitapçılar oluyor ama burada hem tarihi okumak, keşfetmek için güzel bir yer. İnternet´ten edindiğimiz bilgiler birinci kaynaklı değil. Kitaplara dokunarak okumak daha keyifli? dedi. 

Haftanın Öne Çıkanları

Mardin´in ilk çağdaş takı sergisi açıldı

2018-10-03 04:50 - -

Mardin´de 4 milyon 814 bin TL´lik kaçak malzeme ele geçirildi

2018-10-03 23:51 - ASAYİŞ

Mardin´in tek sahafı yoğun ilgi görüyor

2018-10-09 03:57 - EĞİTİM

Yavru Temalar´dan Örnek Davranış

2018-10-05 18:37 - EĞİTİM

Sonbaharda Mardin´de turist yoğunluğu arttı

2018-10-07 21:04 - GÜNDEM

Mardin´de ´Masal Günleri´ başladı

2018-10-03 04:09 - -

Kırmızı Düdük´ kampanyasından bisiklet kazandı

2018-10-03 23:48 - YAŞAM

Batman-Mardin İl Sınırında Hain Plan, 7 asker Şehit..

2018-10-04 18:27 - GÜNDEM

Mardin´de Çöp Ev..

2018-10-04 18:17 - YAŞAM

Öter: İpek Yolun da EDS Kurulsun

2018-10-08 14:44 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Bakan Yardımcısı Macit’ten Mardin’de Eğitim Zirvesi

20:09 - EĞİTİM

Nusaybin’de Eğitime Dev Yatırım: Ömer Özel Eğitim Kompleksi’nin Temeli Atıldı

19:59 - EĞİTİM

Mardin'de 3. Bilim ve Teknoloji Festivali başladı

21:03 - EĞİTİM

Kürt Kültür Hazinesi 170 Yıl Sonra Gün Yüzünde

19:16 - EĞİTİM

MAÜ, Mısır’daki İki Üniversite ile İş Birliği Protokolü İmzaladı

21:12 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

Artuklu’da Trafiğe Nefes Aldıracak Karar

20:28 - YAŞAM

Mardin, Hastane Afet ve Acil Durum Eğitimine Ev Sahipliği Yapıyor

20:18 - SAĞLIK

Bakan Yardımcısı Macit’ten Mardin’de Eğitim Zirvesi

20:09 - EĞİTİM

Nusaybin’de Eğitime Dev Yatırım: Ömer Özel Eğitim Kompleksi’nin Temeli Atıldı

19:59 - EĞİTİM

Ravza Mila Cafe’nin 2. Şubesi Ravza Caddesi’nde Açıldı

19:52 - YAŞAM