?>

Mardin'e rahat nefes aldıracak proje

Mardin'de hayat geçirilecek 'Diyarbakırkapı Otopark Projesi' bir çok alanda, tarihi şehri rahatlatacak

GÜNDEM - 6 yıl önce

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Mardin’de özellikle turizm sezonunda yaşanan trafik ve otopark sorununu ortadan kaldırmak için başlatılan “Diyarbakırkapı Otopark Projesi”nde çalışmalar devam ediyor.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Genel Sekreter Murat Süzen, yetkili birim personelleri ile firma temsilcilerinin katılımıyla, tarihi Mardin’de inşaatı devam eden Diyarbakırkapı Otopark Projesi’nde gelinen son aşama hakkında toplantı yapıldı.

Geniş bir konsepte sahip olan projenin içerisinde, kapalı otopark, ticari ofisler, MBB protokol binası, otel, spor merkezi, kreş, SPA merkezi, çok amaçlı salonlar, düğün salonu ve farklı işletme alanları mevcut olduğu ifade edildi.

Mimarisi ile kadim ve tarihi şehir Mardin’in hemen girişinde yükselen Proje, özel yaşam seçenekleri, peyzaj alanları gibi zengin sosyal imkânlarıyla yeni şehir meydanı haline geleceği, yaşam , kültür sanat alanları ile eğlence ve lezzet mekanlarıyla da şehre yeni bir cazibe merkezi kazandırılacağı belirtildi.

Farklı büyüklüklerde, farklı tipte ve kişiye özel ticari ofisleri ile şehrin istihdamına da katkı sağlayacak olan proje, trafik ve otopark sorununu büyük oranda çözeceği, Mardin’e gelecek yerli ve yabancı turistlerin, zamanlarının büyük bir bölümünü şehri gezme ve görme imkanına sahip olacağı ve şehirde gezme süresi uzadıkça, ticari hayatın canlanmasına olanak sağlayacağı ileri sürüldü.

Haftanın Öne Çıkanları

Mardin'e rahat nefes aldıracak proje

2020-09-15 18:42 - GÜNDEM

Diyarbakır'da İki Gazeteci Saldırıya uğradı

2020-09-09 21:39 - GÜNDEM

Rektör Özcoşar, Kovid tedavisi gördü

2020-09-08 19:45 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Mardin TSO’da Seçim Tarihi Belli Oldu: Sandık 3 Ekim’de Kurulacak

18:13 - GÜNDEM

Kızıltepe Ziraat Odası Başkanlığına Mikail Erbeyi Aday Oldu

06:53 - GÜNDEM

Bozdemir’den Kızıltepe Ticaret Borsası İçin Şeffaflık ve Liyakat Sözü

08:40 - GÜNDEM

Raylar Hazır, TCDD İş Dünyasından Yük Bekliyor

13:41 - GÜNDEM

Mardin’den 30 Ağustos’ta Güçlü Mesaj: Birlik, Kardeşlik ve Terörsüz Türkiye”.

08:51 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Mardin’de 264 Okula Güvenlik Kamerası

08:28 - EĞİTİM

GÜNEYDOĞU GAZETECİLERİ, JANDARMA KOMUTANI SEMİZ’İ ZİYARET ETTİ

08:11 - ASAYİŞ

BAŞKAN TUTDERE, GGF’Yİ AĞIRLADI

07:25 - YAŞAM

Kahta Belediye Başkanı Hallaç, Turizmden beklentilerimiz yüksek

07:07 - YAŞAM

KAHTA KAYMAKAMI SOYSAL’A ZİYARET

07:03 - YAŞAM