?>

Mardinli Gençlere, Bilim Virüsü Bulaştırılacak

Bilim Virüsü ekibi, Mezopotamya´nın en önemli yerleşim yerlerinden, Dara Antik Kentinde virüsü bulaştıracak

EĞİTİM - 7 yıl önce

            Sosyal Girişimci Şule Yücebıyık tarafından kurulan Bilim Virüsü Hareketi, Mardin´in Artuklu İlçesine bağlı Dara Antik Kentinde, bilim virüsü bulaştırma buluşmasını gerçekleştirecek.

         Yücebıyık   ?Bilim Virüsü olarak bilime tutkulu gençlerle Mardin´de buluşuyoruz. Bu kez virüsü Mezopotamya´nın en önemli yerleşim yerlerinden, Dara Antik Kenti´nde bulaştıracağız? dedi.

           21 Ağustos´ta, bilim insanları, girişimciler ve öğrencilerin bir araya geleceği Bilim Virüsü Buluşmasına, kurum ve STK´lardan destek isteyene Yücebıyık,  Bilim Virüsü hareketi, İstanbul ve Bursa´dan sonra Mardin´de yayılmak üzere yola çıktığını, buluşmaya 300´e yakın lise ve üniversite öğrencisinin katılımını beklediklerini söyledi. Yücebıyık ?Buluşmaya, dünyanın sayılı fütüristleri arasında gösterilen, M-Gen Merkezinin Kurucusu Ufuk Tarhan, Girişimcilik Sevdalısı Enis Erdem Yurdatapan ve Tasarım Atlas kurucusu Burçin Gürbüz katılacak. Etkinlikte gençler için girişimcilikten astronomiye dek farklı atölyeler de yapılacak. İnsanlık Tarihi ve Arkeoloji, Artırılmış Gerçeklik, Astronomi atölyelerinde gençler buluşacak? şeklinde konuştu.

            Tek Yol Bilim

           Bilim Virüsü, gerçeğe ulaşan tek yolun bilim olduğuna inanan bir grup gönüllü tarafından kurulduğunu ve  yeni nesil eğitimciler, iş ve bilim insanlarından oluşan gönüllü virüsler, gençlere bilim tutkusu bulaştırmayı hedeflediğini hatırlatan Sosyal Girişimci Yücebıyık hareketin vizyon ve misyonunu ise şöyle değerlendirdi  ?Bilim Virüsü hareketinin vizyonu, bilimin bir düşünce ve yaşam biçimi olarak yayılmasını sağlamak. Gençlere, 21´inci yüzyılın ihtiyacı olan yetenekleri kazandırırken, öğrenme deneyimlerini desteklemek. Bilim Virüsü hareketi, birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz olduğuna inanır. Bu nedenle bilim, eğitim, sanat ve iş dünyası ile yetenekli virüsler arasında köprüler kurar, fayda yaratmak için çalışır. Bilim Virüsü, bilime tutkulu herkes içindir.  Disiplinler arası bir öz ? keşif  ortamıdır. Esnek, kendini sürekli yenileyen öğrenme platformları yaratır. Virüsler birlikte çalışma ve birbirinden ilham alma yöntemiyle öğrenir.?

         Bilim Virüsü hareketi 21 Ağustosta, bilim virüsü bulaştırma buluşmasına katılacak gençlere sertifika verecek.

bilgileri www.bilimvirusu.com adresinden edinebilirsiniz

 

Haftanın Öne Çıkanları

Genç Doktorların Mutlu Günü

2019-07-31 13:21 - YAŞAM

Zeytin´in Sultanları

2019-08-02 09:13 - GÜNDEM

Öter´den uçak seferleri açıklaması

2019-08-03 16:31 - GÜNDEM

Mardinli Elektronik Mühendisi, ABD´de Türkiye´yi temsil etti

2019-07-28 09:41 - TEKNOLOJİ

Mardin Balon turizmine kapılarını açtı

2019-07-30 09:39 - -

Bitki Yağları Her derde deva

2019-07-29 12:58 - YAŞAM

Mardinli Gençlere, Bilim Virüsü Bulaştırılacak

2019-08-04 09:02 - EĞİTİM

Derik Zeytin yağına Altın Madalya

2019-08-01 13:06 - GÜNDEM

Artuklu Belediyesi´nden Mardin Tasarım ve İnovasyon Merkezi Projesi

2019-08-01 08:20 - GÜNDEM

Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi? 2019 yılı 1.sayısı yayınlandı

2019-08-01 08:30 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

Midyat Belediye Başkanı Şahin, ilçeye 12 Derslikli Yeni İlkokul Kazandırıyor

13:55 - EĞİTİM

Mardin’de 264 Okula Güvenlik Kamerası

08:28 - EĞİTİM

GÜNEYDOĞU BASINI ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE

18:29 - EĞİTİM

MAREV’DE YENİ DÖNEM BURS BAŞVURULARI 15 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

21:36 - EĞİTİM

Bin Yıllık Tıp Hazinesi İlk Kez Türkçede: Mardin’den Tarihe Önemli Katkı

22:18 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

Mardin 1969 Spor’da Ahmet Cingöz Dönemi Sona Erdi

07:18 - SPOR

Paşaoğlu: Mardin Turizminde Yeni Sezona Ortak Akılla Hazırlanıyoruz

07:11 - TURİZM

Savur’da Tarihi Çarşı Esnafıyla Buluşma

20:58 - YAŞAM

Bozgeyik’ten Başkan Şahin’e Midyat Ziyareti

17:11 - YAŞAM

Kızıltepe’de Sigarayı Bırakmak İsteyenlere Mobil Destek!

04:01 - SAĞLIK