?>

Mezopotamya’nın İlk Uluslararası Turizm Kongresi

Mardin Artuklu Üniversitesi, Dicle Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle 27-28 Kasım tarihleri arasında Turizm Fakültesi ve Turizm, Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “I. International Mesopotamia Tourism Congress” adlı kongreye ev sahipliği yaptı

TURİZM - 5 yıl önce

Dünya çapında bölgenin turizm tanınırlığına önemli bir kilometre taşı olan ‘Uluslararası Mezopotamya Turizm Kongresi’ ile birlikte, Mardin Artuklu Üniversite’sinin belirlediği ‘Sosyal Bilimler + 5 T’ vizyonu bileşenlerinden olan “Turizm” odağında önemli ilerlemelerin kaydedildiği gözlemlendi.

11 Farklı ülkenin uzman araştırmacılarının yer aldığı “I. Uluslararası Mezopotamya Turizm Kongresi”  ile birlikte Mardin’in dünya ölçeğinde tanınırlığının artmasına üniversite olarak önayak olduklarını ifade eden MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, akademik perspektifle ele alınan turizm kongresinin bölge için son derece önemli olduğunu aktardı.

Mardin Artuklu Üniversitesi ev sahipliğinde ve  Dicle Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle gerçekleştirilen kongrenin açılışı oturumu yüz yüze yapıldı.

Yüz yüze yapılan açılış oturumundan sonra iki gün boyunca çevrimiçi şekilde devam “I. Uluslararası Mezopotamya Turizm Kongresi’nin ana teması bölgede hakim olan “Kültür ve İnanç Turizmi” olarak belirlendi.

Kongre dönem başkanı olan MAÜ Rektör Yard. ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Harman, bölge için son derece önemli olan kongreye 11 farklı ülkeden yaklaşık olarak 100 akademisyen ve araştırmacının katılım sağladığı ve 30 akademik  bildirinin sunulduğu bilgisini verdi.

Prof. Dr. Harman Çevrimiçi olarak düzenlenen kongrenin oturumlarına paralel olarak alanında uzman akademisyenlerden olan; Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu, Prof. Dr. David Fennell, Dr. Stefano Dominioni ve Prof. Dr. Dallen Timothy’nin de katılım sağladığını belirterek, bu tür kongrelerin gelecek yıllarda da devam etmesinin elzem olduğuna dikkat çekti.

Haftanın Öne Çıkanları

Genç Ofis Fotoğrafçılık Kursu

2021-11-27 21:56 - YAŞAM

Nehrozoğlu Ailesinin Acı Günü

2021-11-29 18:22 - YAŞAM

Artuklu İmam Hatipli Kızlar Kupa’yı aldı!

2021-11-25 16:33 - SPOR

Türkiye’de En Ucuz Yemek Artuklu’da

2021-11-25 22:32 - YAŞAM

Mardinli Kuaför, Dünya Kuaförler festivaline katılacak

2021-11-26 11:49 - YAŞAM

Türkiye'nin İlk Glütensiz Şef'inden eğitim

2021-11-24 16:46 - SAĞLIK

Merit Grup Real Mardin kulübü lider oldu

2021-11-24 20:24 - SPOR

Binali Yıldırım'ın eşi Mardin'de okul açılışı yaptı

2021-11-26 15:12 - YAŞAM

Online Eğitim’in “Uzaktan Desen”leri Tuvale Yansıdı

2021-11-25 16:39 - YAŞAM

30 Yıl Aradan Sonra Buluştular

2021-11-25 16:10 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Mardin Turizmde Zirvede, Hedef Sürdürülebilir Başarı

22:33 - TURİZM

Ilısu Kaplıcaları İçin Yeni Vizyon

09:10 - TURİZM

Mardin'de Bayram Bereketi, cadde ve sokaklar turist kaynadı

08:54 - TURİZM

Başkan Veysi Şahin’in Vizyonuyla Midyat, Çin’de Tanıtıldı

09:50 - TURİZM

Ramada Encore by Wyndham Midyat'ta Hizmete Girdi

20:12 - TURİZM

Günün Manşetleri

GEBENİN İÇTİĞİ HER SİGARA BEBEĞİNDEN 27 GRAM ÇALIYOR

21:51 - SAĞLIK

Sağlıkta Dijital Dönüşümün Adresi Mardin

21:23 - SAĞLIK

Yeşilli’nin Sevilen İsmi Dualarla Uğurlandı

21:13 - YAŞAM

Yeşilay’dan Mardin'de Tütünsüz Gelecek İçin Farkındalık Seferberliği

21:02 - SAĞLIK

Mardin Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevirecek

20:57 - SAĞLIK