?>

MTSO Başkanı Çelik’ten Turizmde Güç Birliği Çağrısı

MTSO Başkanı Çelik’ten Turizmde Güç Birliği Çağrısı “Mardin’in Turizm Potansiyelini Ortak Akılla Büyütmeliyiz”

EKONOMİ - 1 ay önce

Mardin’de faaliyet gösteren turizmci ve otelcilerden oluşan heyet, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hatip Çelik’i ziyaret ederek kent turizminin mevcut durumu, sektörün sorunları ve çözüm önerileri üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarete, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Deniz Güler, Mardin Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Seçkin Acar ile dernek yönetimi ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Hatip Çelik, Mardin’in turizmde sahip olduğu büyük potansiyele dikkat çekerek sektör paydaşlarının ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Kentte turizm alanında daha güçlü bir koordinasyon sağlamak amacıyla bir “Turizm Platformu” oluşturulması için çalışma yürüttüklerini ifade eden Çelik, kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

Mardin’in tarihi dokusu, kültürel mirası ve gastronomisiyle adeta açık hava müzesi niteliğinde olduğunu belirten Çelik, bölgesel turizm ağının güçlendirilmesi gerektiğini dile getirerek, “Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa benzer turizm değerlerine sahip şehirlerdir. Bu şehirler arasında güçlü bir bağ kurulmalı. TGA, TÜRSAB ve İl Turizm Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yürütülmeli. Şehrimize hizmet etmek ve sektörün sorunlarını çözmek için her zaman destek vermeye hazırız” dedi.

TGA Temsilcisi Deniz Güler ise son dört aydır bölgede kapsamlı analizler ve toplantılar gerçekleştirdiklerini belirterek Mardin’e özel önem verdiklerini ifade etti. Önümüzdeki süreçte yeni turizm organizasyonları ve sektör buluşmaları düzenlemeyi planladıklarını kaydeden Güler, kentin turizmde daha ileri taşınması adına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

MOD Başkanı Seçkin Acar da dernek olarak yeni kurulmalarına rağmen sektörün yıllardır süregelen sorunlarını yakından bildiklerini ifade ederek, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin ortaya koyduğu vizyonun sektörde umut oluşturduğunu söyledi.

Acar, “Yaklaşık 30 yıldır Mardin Ticaret ve Sanayi Odası’nı tanıyorum. Ancak ilk kez mevcut yönetim döneminde aynı enerjiyi ve ortak vizyonu hissediyoruz. Eskiden odamızı yalnızca resmi işlemlerin yapıldığı bir yer olarak görürdük. Bugün ise sektörün gelişimine yön veren güçlü bir yapı olduğunu görüyoruz. Biz sorunlarımızla birlikte çözüm önerilerimizi de sunuyoruz. Sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Baba Mirası Aşina, Midyat’ta Modern Yüzüyle Yeniden Açıldı

2026-05-04 22:01 - YAŞAM

Süleyman Bölünmez’den Mardin 1969 Spor’a 10 Milyon TL’lik Destek

2026-05-05 18:57 - SPOR

Mardinspor’un Ana Sponsoru Hacışakiroğulları’ndan veda…

2026-05-10 17:38 - SPOR

Mardin Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı

2026-05-08 00:14 - TURİZM

Mardin 1969 Spor Kulüp Başkanı Rıdvan Aşar’dan Taraftara Çağrı: “Bugün Saf Tutma Günüdür”

2026-05-05 19:02 - SPOR

Mardinspor Şampiyon, Şampiyonluk Mardin'e Yakışıyor!

2026-05-10 08:26 - SPOR

Mardin TSO Artuklu Üye İstişare Toplantısı yapıldı

2026-05-05 08:35 - EKONOMİ

“Sağlık İçin Hareket Et” Etkinliği

2026-05-08 20:11 - SAĞLIK

Midyat’ta bıçaklı kavga can aldı

2026-05-08 11:57 - ASAYİŞ

Mardin'de “Her Gebeye Bir Ebe”

2026-05-11 12:20 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Mardin TSO Kurumsal Başarısını Tescilledi

08:41 - EKONOMİ

OYAK Çimento’dan Marmara Denizi’ne Sürdürülebilir Gelecek Yatırımı

23:38 - EKONOMİ

Mardin TSO’dan İş Dünyasına Müjde

07:26 - EKONOMİ

UND Yönetim Kurulu Üyelerinden Gümrük Müdürlüğüne Ziyaret

12:05 - EKONOMİ

Mardin Standı TOBB Genel Kurulu Öncesi Ankara’da Yoğun İlgi Gördü

19:48 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

MARSU'dan Su Arızası Açıklaması: Artuklu ve Kızıltepe İçin Hızlı Müdahale

08:00 - YAŞAM

Mataracı Ailesinin Acı Günü

19:50 - YAŞAM

UMKE Personeline Afetlerde Psikososyal Destek Eğitimi

17:53 - SAĞLIK

Mardin’de Organ Bağışı ve TDİS Kullanımı Eğitimi

17:46 - SAĞLIK

GEL Derneği’nden Ekran Bağımlılığına Karşı 3 Aylık Seferberlik

17:34 - YAŞAM