?>

Öğretmen Adaylarına Pedagojik Formasyon

Mardin Artuklu Üniversitesi´nden Öğretmen Adaylarına Pedagojik Formasyon Eğitimi

EĞİTİM - 9 yıl önce

             Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesinde var olan Eğitim Bilimleri Bölümü tarafından, öğretmen adaylarını yetiştirmeye yönelik ?Pedagojik Formasyon Programı?  kapsamında eğitim verilecek.

              Artuklu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Vahap Özpolat´ın verdiği bilgiye göre ; ?Üniversitelerde Akademik Teşkilât Yönetmeliği? ne uygun şekilde 2010 yılında, Edebiyat Fakültesine bağlı kurularak akademik teşkilatlanmayı tamamlayan Eğitim Bilimleri Bölümü´nün 2016-2017 öğretim yılında da 11 öğretim üyesiyle birlikte ?Pedagojik Formasyon Eğitimi? vereceği öğrenildi.

                Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programının 19 Eylül 2016 tarihinde başlayarak mezun öğrenciler için Şubat 2017 öğretmen atamalarına yetiştirilmesi ve son sınıf öğrencilerine ait programın ise, lisans akademik takvimle uyumlu bir şekilde yürütülüp KPSS 2017 öncesi bitirilmesinin planlandığını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Pedagojik Formasyon eğitimini alacak öğretmen adaylarının yerleştirme işleminin akademik başarı ortalamasına göre yapılacağını ifade etti.

                Akademik başarı ortalamasına dayanarak kayıt yapmaya hak kazanan 1000 adayla ilgili olarak bilgi veren Rektör Ağırakça, adayların Öğretmenliğe Atanmaya Esas Olan 24 farklı alanda tam donanımlı sınıflarda eğitim alacağını söyledi.

              Prof. Dr. Ağırakça, öğretmen adaylarına, eğitim ve öğretim için sahip olmaları gereken öğretmenlik becerilerinin kazandırılması noktasında ?Pedagojik Formasyon Programı?  derslerinin seçkin ve alanında uzman öğretim üyeleri tarafından verileceğinin altını çizerek: 

           ?Verdiğimiz bu eğitim sayesinde öğretmen adayları, öğretmenlik fikrini uygulamaya geçirme konularında bilgi ve beceri edinmektedirler. Bu eğitimle, öğretmenlik becerilerinin kazandırılması, yaygınlaştırılması ve öğretmen adaylarının potansiyellerini gerçekleştirilmelerine imkân sağlamayı hedefliyoruz.? dedi.

             Harran üniversitesi ile yapılan işbirliği protokolü kapsamında verilecek olan pedagojik formasyon eğitimine Şırnak üniversitesinde de öğrenim gören son sınıf öğrencilerine de kontenjan ayrıldığı bildirildi.

 

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

MARDİNSPOR´DA İZ BIRAKANLAR?

2016-06-19 07:23 - DÜNYA

Sağlık Çalışanları İftar Yemeğinde Buluştu.

2016-06-18 10:46 - YAŞAM

KARABOĞALARIN ACI GÜNÜ

2016-06-19 13:06 - YAŞAM

Mardin Artuklu-İzmir Konak kardeş Belediye

2016-06-23 12:20 - YAŞAM

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ

2016-06-19 12:49 - EKONOMİ

MÜFTÜLÜKTEN KURAN KURSU ÖĞRENCİSİNE YENİ BİSİKLET

2016-06-22 15:05 - GÜNDEM

41 YAŞINDAKİ EV HANIMI LYS´YE GİRDİ

2016-06-18 19:02 - GÜNDEM

Öğretmen Adaylarına Pedagojik Formasyon

2016-06-23 14:57 - EĞİTİM

11 yaşında yazar oldu

2016-06-20 13:55 - GÜNDEM

MGC´den Vali Yaman´a ziyaret

2016-06-21 17:05 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Kadim Takı Sanatına Anlamlı Destek

18:25 - EĞİTİM

Kızıltepeli Öğrenciler Gazetecilerle Buluştu

10:29 - EĞİTİM

MAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Mezuniyet Heyecanı

18:28 - EĞİTİM

MAÜ’de “Mavi Vatan ve Kıbrıs” konusu Masaya Yatırıldı

18:50 - EĞİTİM

MAÜ Öğrencilerinden Gerçeği Aratmayan Tatbikat

16:06 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

Artukbey Muş’ta Şube Açtı

06:34 - YAŞAM

Vali Akkoyun’dan Dargeçit’e Güvenlik, Esnaf ve Kırsal Mahalle Ziyareti

06:31 - YAŞAM

“Birbirimize Candan Bağlıyız Mardin” Sloganıyla Geleneksel Kan Bağışı Kampanyası

06:25 - YAŞAM

MİLLETVEKİLİ KILIÇ KIZILTEPE HUBUBAT VE TİCARET MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ

22:53 - YAŞAM

MAÜ Öğrencisinden Pickleball’da Türkiye Şampiyonluğu

22:41 - SPOR