?>

Ticaret Odası Başkanı Çelik; “Sektörlerin Kurumsallaşması Gerekir”

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik, Ticaret Odası başta olmak üzere, tüm sektörlerin kurumsallaşması, iş ve güç birliği yapmasının ekonomik kalkınmanın hızlandıracağını söyledi.

EKONOMİ - 2 yıl önce

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik, sık aralıklarla sektör temsilcileriyle bir araya gelerek, sektörlerin sorunlarını muhataplarıyla masaya yatırdıklarını, çözüm arayışlarının olumlu sonuçlar verdiğini hatırlatarak, sektörlerin iş ve güç birliği yaparak hedeflerine ulaşabileceklerine inandığını söyledi.

 Ziraat ve Halk Bankası Bölge Müdürleri  ile yatırım yapmak isteyen sektör temsilcilerini Ticaret Odasında buluşturduklarını ifade eden Oda Başkanı Hatip Çelik, banka yetkilileri, yatırım yapan, işletmesini büyütmek isteyen sektör sahiplerinin merak ettikleri konularda aydınlattığını belirtti.

 Ticaret Odası olarak da önceliklerinin kurumsallaşma olduğuna vurgu yapan Başkan Çelik “Kurumsallaşma vizyonu yaratır. Hedef ulaşmayı sağlar. Oda olarak kurumsallaşmayı önceliğimiz olarak belirledik.5 bin dolayında üyemiz var. Üyelerimizi temsilcilerine yer belirlememiz gerekir. Binamızda toplantımızı yapacağımız bir salonumuz yok. Bina yeni yapılmasına rağmen eksiklikler var. Bunları gidermeye çalışıyoruz.” Dedi.

         Lojistik Köy Hedefimiz var

   Mardin’in şehir olarak uluslararası taşımacılıkta önemli bir konumda olduğunu söyleyen Başkan Çelik, bir an önce ipek yoluna yakın 2.OSB’nın yanında Lojistik kent kurulması gerektiğini kaydetti Çelik “Ortaköy beldesinden dünyanın çeşitli ülkelerine bireysel taşımacılık yapılıyor. İşin kaymağını aracılar yiyor. Lojistik köy kurulması durumunda, dağınık olan sektör bir araya gelecek ve daha sağlıklı ve ekonomik değeri yüksek işler yapılacak. Bunun yanında şehrin içinde bulunan ve görsel kirlilik yaratan küçük, büyük toptancılar, hal binaları, küçük sanayi sitesi lojistik köyde toplanabilir. Mardin’in ekonomisine büyük katkılar sağlayacağına inandığımız bir projedir” şeklinde konuştu.

       Tekstil Kentler Kurulmalı

Mardin genelinde irili ufaklı tekstil atölyelerinde 40 bin dolayında kişinin istihdam ettiğini belirten Hatip Çelik “Tekstil kent kurulursa, bir kısmı merdiven altı ve dağınık olan tekstil atölyeleri bir araya getirilerek sektörde güçlü bir irade ve yapı oluşturulurdu. Tekstilde söz sahibi ve güçlü bir lobi oluşturmanın yanında, istihdam edenlerin hakları ve ekonomiye katkının arttırılması da sağlanmış olurdu. Bulunduğumuz global ekonomik dünyasında, sektörlerin iş ve güç birliği yapmaları hem kendi yararlarına hem de ekonomik hedeflere ulaşmaya kaktı sağlayacaktır “dedi.

Halkbank Bölge Müdürü Fuat Yetkin, MTSO Başkanlığına yaptığı ziyarette, MTSO Başkanı Hatip Çelik ile yaptığı istişarede, bölgede iş yapan sektörlere finans olarak ne tür katkılarda bulunulabileceklerini ve KGF, KOSGEB Destekleri, Expertiz, Derik Tarım Kredi Kooperatifi konusunda yapılabilecek iş ve işlemler üzerine önemli konular masaya yatırıldı

MTSO Başkanı Çelik, ajansların desteğini alarak, Tekstilcileri ve Kuruyemişçileri, Almanya ve Hindistan’daki fuarlara göndermeyi planladıklarını, yurt içinde ve yurt dışında açılacak fuarlara da  oda ve sektörel bazda katılım sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Baravi Aşiretinde Çifte Mutluluk

2023-01-29 09:11 - YAŞAM

Mardin Arap Halkları Dayanışma Derneği Açıldı

2023-01-29 10:27 - YAŞAM

İsmet Çavlı Artuklu İlçe Başkanlığına Görevlendirildi

2023-01-30 22:45 - POLİTİKA

Mardin'e Kar Geliyor!

2023-02-01 16:06 - YAŞAM

Ticaret Odası Başkanı Çelik; “Sektörlerin Kurumsallaşması Gerekir”

2023-02-02 11:51 - EKONOMİ

Mardin 1969 Spor'dan Gol Şov 8-1

2023-01-29 16:16 - SPOR

MERİT GRUP REAL MARDİN TÜRKİYE MASA TENİSİ SÜPER LİGİNDE EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

2023-01-29 20:45 - SPOR

Bravo Başkan, çocuk formayı hak etti...

2023-01-30 23:08 - SPOR

Demirkaya” 20 yılda Mardin’e 48 milyarlık yatırım yaptık”

2023-01-28 11:20 - YAŞAM

Mardinspor'da, yeni transferlerin performansı teknik ekipten tam not aldı

2023-02-01 09:29 - SPOR

İlgili Haberler

Tarım ve Orman Bakanı Mardin'de

18:58 - EKONOMİ

Başkan Celal Kadooğlu: “Artık gözübilite ile değil fizibilite ile yatırım yapmalıyız”

10:25 - EKONOMİ

Mardin'de "Girişimci Kadının Gücü" toplantısı

18:25 - EKONOMİ

Mardin'den 3 ayda 113 milyon dolar hububat ihracatı

08:52 - EKONOMİ

TÜRKİYE’DEN ŞAM’A TARİHİ ZİYARET: TİCARET VE YATIRIM GÜNDEMDE

19:22 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Derik'te 3 Firari Yakalandı

22:50 - ASAYİŞ

Mardin Telkârisi Turizmle Buluşuyor

19:52 - TURİZM

Mardin'de Emniyet'in Motosiklet ve Motorlu Bisiklet Denetimi

19:41 - ASAYİŞ

Gazeteci Ümit Özdal Basın Camiasını üzdü

09:39 - YAŞAM

Midyat Belediyesi’nden Altyapı Hamlesi

09:08 - YAŞAM