?>

Ulusal Mimarlık Öğrencileri Mardin´de buluştu

Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşmasının 2018 yılı 38. organizasyonu Mardin´de gerçekleştirildi. Buluşma Türkiye´de mimarlık eğitimi gören ve bu konuda uzmanlaşmış 90 tasarımcıyı bir araya getirdi.

GÜNDEM - 8 yıl önce

Dicle Kalkınma Ajansı´nın (DİKA) destek verdiği ?Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması? (UMÖB) bu yıl Mardin´de düzenlendi. 25 yıldır düzenlenen öğrenci organizasyonu programına, Türkiye´nin çeşitli illerinden Mardin´de bir araya gelen öğrenciler, amaçlarının nitelikli bir turizm konusunda şehri tanımak, anlamak, hissetmek ve tanıtımına katkı sağlamak olduğu belirtiyor. Yaklaşık 90 kişilik katılımcı grubuyla bir hafta boyunca şehrin dokusunu tanıyıp geliştirmek için çeşitli atölyeler düzenleyen öğrenciler, mimarlık alanında Türkiye çapında tanınan profesörler ile birlikte Mardin´in zengin tarihi mekanlarını gezdi. Gördükleri yerlerden etkilendiklerini ifade eden hocalar, bu tarihi mekanlarda sergiler açarak, etkinlikler yapmak istediklerini belirtti.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi aracılığıyla, çevrede bulunan tarihi bölgeleri tanımak ve görmek için teknik geziler düzenlendi. Bu geziler kapsamında 12 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Hasankeyf´e gidildi. Diyarbakır Mimarlar Odası eşliğinde Hasankeyf´in tarihi ve günümüzde ki sürecin işleyişi ile ilgili katılımcılara bilgi verildi. Mardin´in tanıtımına yönelik Mardin Müzesi tarafından yapılan Leyli Gecesi Programı kapsamında yöresel müzikleri ve dansları görme, tanıma ayrıca Mardin´in yöresel lezzetlerini, tatlarını deneme imkanı elde edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Un yüklü bin araç, Habur´da bekliyor

2018-09-14 16:07 - GÜNDEM

AİLE BOYU ATICILIK SPORU.

2018-09-13 22:25 - SPOR

Kızıltepe´de kadın cinayeti

2018-09-14 08:37 - GÜNDEM

Mardin ?Engelsiz Eller Farkındayız" projesi

2018-09-14 09:46 - YAŞAM

Borç yüzünden elektrikleri kesilen belediye, Dicle Elektrik hizmet binasını yıktı

2018-09-14 13:30 - GÜNDEM

Mardin´de, Üniversite Öğrencilerine restorasyon Eğitimi.

2018-09-14 13:04 - -

Amerika´nın Adana Konsolosu Alejandro Baez Mardin OSB´yi Ziyaret etti..

2018-09-14 12:52 - GÜNDEM

Kızıltepe´de ?şarbon´ şüphesi

2018-09-19 00:25 - SAĞLIK

Pamuk ve Mısır Biçer Döver Fiyatları belirlendi

2018-09-14 10:22 - GÜNDEM

Ulusal Mimarlık Öğrencileri Mardin´de buluştu

2018-09-20 10:41 - GÜNDEM

İlgili Haberler

UNESCO Midyat’a Kapılarını açıyor!

05:33 - GÜNDEM

Mardin TSO’da Seçim Tarihi Belli Oldu: Sandık 3 Ekim’de Kurulacak

18:13 - GÜNDEM

Kızıltepe Ziraat Odası Başkanlığına Mikail Erbeyi Aday Oldu

06:53 - GÜNDEM

Bozdemir’den Kızıltepe Ticaret Borsası İçin Şeffaflık ve Liyakat Sözü

08:40 - GÜNDEM

Raylar Hazır, TCDD İş Dünyasından Yük Bekliyor

13:41 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Mardin'de Kamu Hizmetlerinde Verimlilik ve Vatandaş Memnuniyeti Masaya Yatırıldı

07:27 - YAŞAM

Mardin’in Kültürel Mirası Hırvatistan’ın Başkenti Zagreb’de Tanıtıldı

07:16 - YAŞAM

OYAK Çimento Mardin Fabrikası’ndan İSG’de Gurur Tablosu: Kayıp Zamanlı Kazasız 1000 Gün

16:19 - YAŞAM

Mardin 1969 Spor’da Ahmet Cingöz Dönemi Sona Erdi

07:18 - SPOR

Paşaoğlu: Mardin Turizminde Yeni Sezona Ortak Akılla Hazırlanıyoruz

07:11 - TURİZM