?>

Vali Demirtaş, Pamuk Hasadına Katıldı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Kızıltepe ilçesinde düzenlenen “Pamuk Hasat Günü” etkinliğine katıldı.

EKONOMİ - 4 yıl önce

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli hububat merkezlerinden 3 milyon dönümlük Mardin Ovası'nda başlayan pamuk hasadı kapsamında Vali Demirtaş’ın katımlıyla “Pamuk Hasat Günü” etkinliği düzenlendi.

Kızıltepe ilçesine bağlı Altıntoprak Mahallesi’nde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesindeki etkinlik; Vali Demirtaş’ın yanı sıra eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Cıdıroğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler ile siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Mahmut Demirtaş, geçen yıl 59 bin 541 dekar alanda 33 bin ton pamuk üretiminin yapıldığı verimli topraklara sahip Mezopotamya ovasının GAP’ın su ile buluşmasıyla verimin ve çeşitliğin daha da artacağını söyledi.

Desteklemelerin ve tekstil fabrikalarının sayısının artmasıyla birlikte pamuk üretiminin de arttığını belirten Vali Demirtaş, “Hükümetimizin sağladığı mazot ve gübre desteğinin artırmasının yanı sıra son zamanlarda yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından Mardin’imize yapılan tekstil fabrikalarıyla pazar alanı genişleyen pamukta üreticilerimizin ilgisinin arttığını görüyoruz. Hasat yapılan tarlalarda bu yıl sağlanan verim ve kaliteden çiftçilerimizin yüzleri gülüyor. Çiftçilerimiz için bereketli bir sezon olmasını diliyorum.” dedi.

Vali Demirtaş, beraberindekilerle pamuk tarlasını gezdikten sonra biçerdöverin başına geçerek pamuk hasadı yaptı.

Vali Demirtaş, daha sonra mahalledeki çırçır fabrikasını ziyaret ederek incelemede bulunup tesis yetkililerinden üretim hakkında bilgiler aldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Mardin’de, Ameliyatsız Kalp Deliğini Kapattılar

2022-10-08 08:20 - SAĞLIK

MURAT EMLAK YENİ OFİS BİNASINDA HİZMET VERMEYE BAŞLADI

2022-10-11 14:46 - YAŞAM

Anaokulu Öğrencileri Okulda Turşu Yaptı

2022-10-13 09:44 - EĞİTİM

Vali Demirtaş, Pamuk Hasadına Katıldı

2022-10-13 21:41 - EKONOMİ

Mardin Ticaret ve Sanayi Odasında, seçime adım adım!

2022-10-12 21:02 - GÜNDEM

90 Yıl Aradan Sonra İbadete Açılıcak!

2022-10-08 09:01 - YAŞAM

Kasımiye Medresesinde, Alimler Buluşması!

2022-10-09 11:33 - YAŞAM

Ankara’da Gıda İsrafı Sergisi

2022-10-09 13:52 - GÜNDEM

Mardin’de Bisiklet Yarışması

2022-10-11 14:54 - SPOR

Bakan Koca, Doktorlara Müjde verdi

2022-10-08 08:07 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Hatip Çelik, Mardin İş Dünyasının Taleplerini Ankara'da Gündeme Taşıdı

20:21 - EKONOMİ

MTSO’nun Ortak Akıl Masası Mardin’in Yatırım Vizyonunu Şekillendirdi

12:09 - EKONOMİ

Mardin TSO Kurumsal Başarısını Tescilledi

08:41 - EKONOMİ

OYAK Çimento’dan Marmara Denizi’ne Sürdürülebilir Gelecek Yatırımı

23:38 - EKONOMİ

Mardin TSO’dan İş Dünyasına Müjde

07:26 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Mardinspor'a 44 Odalı Modern Tesis

03:32 - SPOR

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Otizm Polikliniği Hizmete Girdi

03:17 - SAĞLIK

MAÜ Lisansüstü Başvurularını Açıyor

03:13 - EĞİTİM

Bülbül Mahallesi'nde Atıksu Sorunu Tarihe Karıştı

03:10 - YAŞAM

Mardin TSO’dan Üyelerine Eğitimde Yüzde 20 İndirim

03:07 - EĞİTİM