ELBET BİR GÜN BULUŞACAĞIZ

Büşra Akar

6 yıl önce

Seni özledim Anne.Simdi neredesin? Neler yapıyorsun?Sensiz ev çok sıkıcı...Gelen gidende olmuyor.Yemek getiren komşularında kesti aşınıHer şey sen varsın diye mi vardı?Bazen nefes almadığımı hissediyorumDuvarlar üzerime geliyorEv sensiz çok boşBunca eşyanın bir değeri de kalmıyorHepsi seninle anlam kazanmıştı

Sen yokken fazla bulaşıkta çıkmıyorHaftada bir yıkıyorum çamaşırları...Halen beyazla renklileri karıştırıp atıyorumKızma bana.Ne bileyim çamaşır çamaşırdır, deyip ayırt etmeye üşeniyorum.

Babamı sorarsan iyi mi değil mi bilmiyorum.Sabah gidiyor, akşam geliyor.İki gün oldu yemek yapmayalıBabam en son senin dolapta bıraktığın yemekleri yiyorBen iki gündür yemek yiyemiyorumCanım çekmiyor diyelimYoksa bilirsin aç bırakmam kendimiKalkar hazırlarım.

Ama biliyor musun anneHalen yoğurt çorbasını tutturamıyorumOysa ki sorsan aynı tarifAnne sevgisiyle yapar diyorlar.Bence sende biraz dozu kaçmış gibiHiç mi senin yaptığın gibi olmaz..

Ha bu arada merak etmeEv temizKirleten yok kiBugün süpürüp sileyim dedim.Bir kaç odayı süpürüp, oturdum.Halim kalmadı anneTakatim kalmadı..YoruldumYorgunum...

Babam beni her gördüğünde uyuyorum uyanıyorum.Masa bakıyor, bomboş Tezgaha bakıyor, tertemizYemek ye kızım diyorHer şey var, hazırla işte kendine bir şeyler..Ben ise tersliyorum onu.

Bilse sensiz geçmez boğazımdan lokmalarAh bir bilse...Bilmiyorum ama kendime depresyondayım demek istemiyorum.Çık gel hadi sendeFazla oldu bu ayrılıkBak şimdi dinlediğim şarkının sözleri elbet bir gün buluşacağız diyor.Elbette annecim..Elbette ki geleceksin.Bekliyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI