?>

18 Yaşında Milletvekili Olmak İstiyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik merkezinde gönüllü Lideri 18 Yaşındaki Asuman Sülkü, Ak Partiden Milletvekili Aday Adaylığı için müracaat etti.

POLİTİKA - 8 yıl önce

AK Parti Mardin İl Başkanlığına bu gün saat 15.00´de ailesi ve arkadaşları ile birlikte gelen 18 yaşındaki Asuman Sülkü Mardin Milletvekili Aday adaylık başvurusunu AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Bahattin Uncu´ya teslim etti. 

            Asuman Sülkü yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısına kulak vermekten mutlu olduğunu kaydederek; "Ülke olarak çok şükür bu hazineye çok yüksek bir oranda sahibiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ?Siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarındandır? prensibiyle siyaseti kapılarını biz gençlere sonuna kadar açmıştır. 16 Nisan 2017 Anayasa Referandumunda seçilme yaşının 18´e düşürülmesini gençliğe duyulan güven olarak görüyor ve bu konuda elimizi taşın altına koymak, sorumluluk almak istiyoruz" dedi.

Türkiye´nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi, bölgesel ve küresel iddialarını gerçekleştirebilmesi etkin ve güçlü iktidar yapılarını gerektirmektedir diyen Sülkü; " Bu açından geleceğin Türkiye´sini şekillendirecek hükümet sistemi değişikliğinin eşiğinde bulunuyoruz. Ülkemiz adına daha hızlı ve cesur kararların alınacağı 24 Haziran sonrası süreçte ülkemizde gençlerin fikrine, emeğine ve katkısına daha çok ihtiyaç olduğu inancını taşıyor, 27. Dönem Milletvekili Seçimlerinde AK Parti´den Milletvekili aday adayı olduğumu ilan ediyorum. Meclise Mardin Milletvekili olarak Meclis´e girersem öncelikli meselem milli ve manevi değerler çerçevesinde vatanıma milletime ciddi manada özverili şekilde hizmet etmek olacaktır.  Çalışmalarım sırasında gençlerin karar alma mekanizmalarına katılımı noktasında genç kardeşlerime örnek teşkil edebilirsem bu benim için en büyük kazanım bu olacaktır." diye konuştu.

Aday adaylık başvurusunu kabul eden AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Bahattin Uncu kızımıza teşekkür ediyor ve cesaretini tebrik ediyoruz. Çok güzel bir şekilde özetledi. Ak Parti her kesime eşit bir şekilde durmaya memleket meselesinde ortak kılmaya çalışıyor. Ülkemiz kritik bir aşamadan geçiyor. Etrafımız ateş çemberine dönmüş bir vaziyette. Kasımda ki seçim erkene alınmak zorunda kalındı. Oyunların bozulması için bu seçimin hayırlı olmasını diliyorum? direk aday adayını tebrik etti.

Açıklamaların ardından Asuman Sülkü arkadaşlarına teşekkür ederek ailesi ve arkadaşları ile birlikte parti binasından ayrıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

İşadamı Süleyman Çelik Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adaylığı İçin Baş Vuru yaptı.

2018-04-26 22:15 - POLİTİKA

Cerrahpaşa 1993 Mezunları Mardin´de buluştu

2018-04-25 19:24 - -

18 Yaşında Milletvekili Olmak İstiyor.

2018-04-28 22:36 - POLİTİKA

4.Uluslararası Mardin Bienaline 50 Sanatçı Katılacak..

2018-04-24 18:57 - GÜNDEM

LÜBNAN´LI MARONİ BAŞ RAHİP´TEN MTDF´YE ZİYARET

2018-04-22 20:00 - GÜNDEM

Kızıltepe İlçesinde Ahmed-i Hani Koşusu.

2018-04-26 21:32 - SPOR

HDP´nin Mardin Çıkarması..

2018-04-26 21:53 - POLİTİKA

Efetürk, Brifing Verdi, Milletvekilliği Aday Adaylığı için istifa etti..

2018-04-28 09:41 - -

23 Nisan´da Makamlara Çocuklar Oturdu..

2018-04-23 20:43 - GÜNDEM

Mardin Şehidini Uğurladı

2018-04-25 19:48 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Kılıç’tan Netanyahu’ya Sert Tepki: “Algı Operasyonu Yapıyor”

19:13 - POLİTİKA

Başkan Hamidi’den İzmir Çıkarması: Gönül Köprüleri Güçleniyor

09:31 - POLİTİKA

Milletvekili Kılıç Halk Buluşmasında Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

09:05 - POLİTİKA

AK Parti Mardin’de Üye Sayısını Bir Yılda 13 Bin 626 Artırdı

19:46 - POLİTİKA

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu’dan 2026 Yeni Yıl Mesajı

11:27 - POLİTİKA

Günün Manşetleri

MTSO Başkanı Çelik’ten Turizmde Güç Birliği Çağrısı

12:29 - EKONOMİ

Mardin'de “Her Gebeye Bir Ebe”

12:20 - SAĞLIK

Şehit Anneleri Midyat’ta Anneler Günü Programında Buluştu

21:07 - YAŞAM

Mardinspor’un Ana Sponsoru Hacışakiroğulları’ndan veda…

17:38 - SPOR

Mardinspor Şampiyon, Şampiyonluk Mardin'e Yakışıyor!

08:26 - SPOR