?>

İran Damak Tatlarını Mardin’e Taşıdılar

Mardin Turizm İşletmeciler Derneği’nin ev sahipliğinde İran’da bulunan Paprika Gastronomi ve Yemek Okulu İran Yemeklerini Leyli Restoran’da sergiledi.

TURİZM - 3 yıl önce

Mardin Turizm İşletmecileri Derneğinin girişimleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destekleri ile İranlı Gastronomi Şefleri, Leyli Restoran’da   İran Müziği eşliğinde yemeklerinin sunumunu yaptı. Paprika Gastronomi ve Yemek Okulu Sorumlusu Sevinç Musevi, Asya ülkelerinde İran tatlarını tanıtmaya ve yayamaya çalıştıklarını söyledi.

Mardin Gastronomi ve Kültür Turizminin sürdürülebilir  hale gelmesini sağlayan, Mardin ve İran’da bulunan Urmiye  Paprika Gastronomi ve yemek okulu arasındaki işbirliğinin, geçen yıl Uluslararası Bulgur Festivali ile başladığını ifade Eden Kültür ve Turizm İl Müdürü Elif Baştürk, İranlı Şeflerin sunumunu beğeni ile izlediğini söyledi.

Mardin Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Aslan Paşaoğlu, İran ve Türkiye arasında  geçmişten gelen ortak  kültürel değerlerin bulunduğuna dikkat çekerek “Leyli Restoran’ın ev sahipliğinde, İranlı Şefler  yemeklerini  müzikleri eşliğinde sergiledi ve sunumunu yaptı. İran ve Asya ülkeleriyle gastronomi kültüründe benzer ve ortak tatlarımız var. Paprika  Gastronomi Okulu Sahibi Sevinç Musevi ve beraberindeki ünlü şefler, İran mutfağındaki ünlü tatları Mardin’e taşıdılar. Mardinli Turizmciler olarak da sunuma destek verdik eşlik ettik. Önümüzdeki aylar içinde biz de şeflerimiz ile İran’a gitmeyi ve yemeklerimizin sunumunu yapmayı planlıyoruz. Kültür turizminde gastronominin önemine inanıyoruz. Geçmişten gelen tatlara zenginlik katarak geleceğe taşımayı ve yaymayı hedefliyoruz” dedi.

    Paprika okulu temsilcisi, Sevinç Musevi,  Asya ülkelerindeki yemeklerin dünyanın en güzel ve en zengin yemekleri olduğunu, gastronomi  kültürünün de Asya ülkelerinden dünya ülkelerine yayıldığını söyledi. Musevi “Asya ülkelerindeki lezzet zenginlikleri, hem görsel hem de damaklarda bıraktığı tat noktasında dünyanın en  iyi mutfağıdır. Yemek zenginliklerinin ve unutulmaz tatların çıkış noktası Asya ülkeleridir. Biz Paprika okulu olarak bu tatlara zenginlik katarak, tanıtımını yapmayı ve geleceğe taşımayı hedefliyoruz. Mardinli Turizmcilerle ortak işbirliği yaparak, gastronomi kültür turizminin iki ülke arasında gelişmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki aylarda Mardinli şefleri İran’a bekliyoruz” şeklinde konuştu.

      İranlı Şeflerin hazırladıkları birbirinden lezzetli ve görsellikte göz kamaştırıcı yemeklerin sergilendiği ve sunulduğu Leyli Restoran’da, davetlilere ve Restoran’da buluna müşterilere ikram edildi. Yemeği tadanlar İranlı şeflere tam not verdi.

        Şeyhmus Alpaslan ekindeki Mardinli Sanatçılar, Tükçe, Arapça, Kürtçe ve Süryanice okudukları türkülerle davetleri coşturdu. 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Fatih Ensari 24 Derslikli Okul Yaptıracak

2023-08-06 08:43 - EĞİTİM

ANUK AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

2023-08-07 11:21 - YAŞAM

Genel Kurmay Başkanlığına Mardinli Komutan Atandı

2023-08-03 19:13 - GÜNDEM

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'ne Cebrail Buğday Atandı

2023-08-02 12:06 - GÜNDEM

İran Damak Tatlarını Mardin’e Taşıdılar

2023-08-09 07:06 - TURİZM

Başkan Rıdvan Aşar Mardinspor için destek istedi

2023-08-06 09:13 - SPOR

Yasin Reis, yeniden Mardin 1969 Sporda

2023-08-06 09:08 - SPOR

Taşları Sanata Dönüştüren Heykeltıraş

2023-08-03 09:25 - YAŞAM

Operasyon bitti, özel güvenlik uygulaması kaldırıldı

2023-08-05 15:59 - ASAYİŞ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu kaza yaptı

2023-08-05 16:04 - YAŞAM

İlgili Haberler

Mardin’in Vakıf Hafızası Masaya Yatırıldı

20:18 - TURİZM

Mardin’in Hafızası ve Yarını Aynı Masada Buluştu

19:39 - TURİZM

Mardin’in Geçmişi Konuşuldu, Geleceği İçin Yol Haritası Çizildi

19:05 - TURİZM

Hatip Çelik: “Turizm Potansiyelini Yılın Tamamına Yaymalıyız”

17:05 - TURİZM

Başkan Şahin Anıtlı'daki Çalışmaları İnceledi

12:11 - TURİZM

Günün Manşetleri

Mardin Hayvancılığına 132 Milyon Liralık Dev Destek

22:22 - GÜNDEM

Uzmandan Yaz İçin Cilt Uyarısı

21:20 - SAĞLIK

Uzmandan yaz uyarısı: Sıcak hava kalp hastaları için ciddi risk oluşturuyor

20:47 - SAĞLIK

MARSU'dan Su Arızası Açıklaması: Artuklu ve Kızıltepe İçin Hızlı Müdahale

08:00 - YAŞAM

Mataracı Ailesinin Acı Günü

19:50 - YAŞAM