?>

Köy Kavgası Barışla noktalandı

Savur İlçesine Bağlı Kayatepe Köyünde iki aile barış masasına oturdu. İlçe Kaymakamı Muhammed Kaya "İlçe yöneticileri olarak, kamu düzenini sağlamak için, sizin huzur ve güvenliğiniz için buradayız."

YAŞAM - 5 yıl önce

Mardin’in Savur İlesine bağlı Kayatepe Mahallesinde (Köyünde)  arazi anlaşmazlığı nedeni ile Erek ve Ocakçı aileleri arasında çıkan taşlı, sopalı kavgada 27 kişi çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Kavganın ardından devreye giren ilçe yöneticileri, İş İnsanları ve kanaat önderleri, kavganın kan davasına dönüşmesini önledi iki aile fertlerini bir araya getirerek barıştırdı.

     Kayatepe Mahallesinde meydana gelen kavganın kan davasına dönüşmemesi için  İlçe Kaymakamı Muhammed Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Sercan Altay, İş İnsanı  Sabahattin Evrensel, Şakir Öngüç  ve Adana’dan Şevket Ökmen, Ak Parti İlçe Başkanı Ensari Kavak Kayatepe Mahallesinde köyün kanaat önderleri, Arif Oğuz, MHP İlçe Başkanı Abbas Oğuz, Rıfat Bozkurt, Beşir Bozkurt, Şeyhmus Bozkurt ile birlikte, taziye evinde Erkek ve Oçakçı ailelerini bir araya getirerek kucaklaşmamalarını sağladı.

      Taziye evind everilen Barış Yemeği öncesinde, Ocakçı aile büyüğü Mehmet Masum Ocakçı ve Erkek aile büyüğü Ahmet Erkek, barış heyeti huzurunda kucaklaştı. Ardından iki aile mensup fertler kucaklaşarak barıştı.

      Bölgede etkin din adamlarının da katıldığı barış yemeğinde, b arış duası okundu, kan davalarının hiçbir inanca sığmadığı, İslam dininde ise hiç yerinin olmadığı  ayet ve hadislerle anlatıldı.

      Savur İlçe Kaymakamı Muhammed Kaya, bu tür vakaların herkesi üzdüğüne ve hiç kimseye yararı olmadığına dikkat çekti. Kaymakam Kaya “ Hoşgörünün hakim olduğu, farklı inanç ve etnik kökene sahip insanların binlerce yıl kardeşçe yaşadığı ilçede kavganın, didişmenin yeri olmamalı. Bütün problemlerimiz konuşarak, dayanışma ile çözebiliriz. İlçe yöneticileri olarak, kamu düzenini sağlamak için, sizin huzur ve güvenliğiniz için buradayız.

Kapılarımız her zaman sizlere açıktır.  Mücadelemiz, kavgamız, birlik ve beraberliğimiz bozmaya çalışan, vatanın bölünmez bütünlüğünü hedef alan terör örgütlerine karşı olmalıdır.” Dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Mardin Kalesi Taçlandı

2021-05-16 21:48 - YAŞAM

Köy Kavgası Barışla noktalandı

2021-05-20 08:24 - YAŞAM

Mardin'de tam kapanmaya, tam uyum

2021-05-13 22:38 - YAŞAM

Mardin’de 19 Mayıs'ı, paraşütlü kutlama

2021-05-19 17:22 - GÜNDEM

Mardin'i böyle gördünüz mü?

2021-05-16 20:56 - YAŞAM

GALATASARAY, MARDİN SEMALARINDA

2021-05-15 10:57 - GÜNDEM

Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Duyan’ın acı günü

2021-05-20 07:46 - YAŞAM

Mardin'de Covid-19, Turizmciyi hayattan kopardı

2021-05-14 20:57 - YAŞAM

DERİK ZİRAAT ODASINDAN KURAKLIK RAPORU

2021-05-19 21:28 - GÜNDEM

Mardinli Milli Atlet Milano yolunda

2021-05-14 07:32 - SPOR

İlgili Haberler

Ravza Mila Cafe’nin 2. Şubesi Ravza Caddesi’nde Açıldı

19:52 - YAŞAM

Şehit Anneleri Midyat’ta Anneler Günü Programında Buluştu

21:07 - YAŞAM

Şehit Gazeteci İsmail Güneş’in Adı Basın Ödülleriyle Yaşatılacak

23:10 - YAŞAM

MTDF’den İş İnsanı Moris Dal’a Anlamlı Plaket

22:58 - YAŞAM

Midyat’ta Tarihi Doku “Katori” Taşıyla Yeniden Hayat Buluyor

20:53 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Nusaybin’de Eğitime Dev Yatırım: Ömer Özel Eğitim Kompleksi’nin Temeli Atıldı

19:59 - EĞİTİM

Ravza Mila Cafe’nin 2. Şubesi Ravza Caddesi’nde Açıldı

19:52 - YAŞAM

MTSO Başkanı Çelik’ten Turizmde Güç Birliği Çağrısı

12:29 - EKONOMİ

Mardin'de “Her Gebeye Bir Ebe”

12:20 - SAĞLIK

Şehit Anneleri Midyat’ta Anneler Günü Programında Buluştu

21:07 - YAŞAM