Aralarında Savurlu İş İnsanı Doç. Dr. Zeynel Abidin Erdem ve İş İnsanı İbrahim Biter ile Nedim Kaya ve İçişleri Bakanlığı Muhtarlar Daire Başkanı Suna Üstüner'in de bulunduğu MARIŞ yönetimi Mardin’e geldi. İl Yöneticilerini ziyaret eden MARİŞ Dernek üyeleri, tarihi mekanları gezdi, memleket özlemi giderdi.
Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ) Başkanı Sabahattin Fidan, devletin eğitim alanında özellikle teknik eleman yetiştirme konusunda verilen destekle sadece bilim alanında değil ticari anlamda Aziz Sancar’ların yetişmesini hedeflediklerini söyledi.
Dernek üyeleri ile bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Fidan, 2015 yılında İstanbul’da Mardinli sanayici ve iş insanları tarafından kurulan derneğinin, Mardin’in kültürel ve ekonomik potansiyelini ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmayı, iş insanları arasında dayanışmayı artırmayı ve Mardin’e yönelik yatırım olanaklarını geliştirmesini amaçladığını aktardı.
İş birliğini teşvik etmeyi, şehrin kalkınmasına katkı sunmayı ve Mardinli iş dünyasını etkin şekilde temsil etmeyi hedeflediklerini kaydeden Fidan, aynı zamanda Türkiye’nin ekonomik gelişimine katkı sağlayacak projeler ürettiklerini vurguladı.
Mardin İş İnsanları Derneği olarak, kamu yöneticileriyle, yerel idarelerle, iş dünyası temsilcileriyle ve kültür-sanat alanında öne çıkan kişi ve kurumlarla bir araya geleceklerini aktaran Fidan, şunları söyledi:
" Bu ziyaretimiz; sadece bir tanışma ya da nezaket buluşması değil, aynı zamanda geleceğe dair somut projelerin temellerini atma iradesidir. Bizler, MARİŞ olarak hem Mardin’e hem ülkemize değer katacak; ekonomik kalkınmayı, sosyal gelişimi, çevre bilincini ve sürdürülebilirliği önceleyen birçok önemli projeyi hayata geçirme hedefindeyiz. Devletimizin eğitim alanında özellikle teknik eleman yetiştirme konusunda bize verdiği desteği de arkamıza almakla sadece bilim alanında değil ticari anlamda da hedefimiz yeni Aziz Sancar’ların yetişmesi olacaktır."
"Mardin’in Türkiye’nin ilk çevreci şehri olması için gayret etmek, hepimizin ortak sorumluluğudur"
Fidan, Yeşil Dönüşüm ve Karbon Ayak İzi Projesi kapsamanda bugüne kadar karbon ayak izinin azaltılması konusunda üyelerine bilgilendirme toplantıları ve farkındalık çalışmaları yaptıklarını altını çizerek, Mardin’de derneğin adını taşıyan bir hatıra ormanı oluşturulması için ilk adımı atmayı planladıklarını belirtti.
Mardin’in sahip olduğu eşsiz potansiyeli, üretim gücü ve kültürel değerleriyle birlikte bir marka şehir haline gelmesi için ellerinden geleni yapma gayretinde olduklarına değinen Fidan, "Bu bağlamda Mardin'de üretilen ürünlerin tescillenmesi, katma değerli hale getirilmesi ve dünya pazarına açılması yönünde çeşitli istişareler yapacağız. Mardin’in kültürel ve tarihi zenginliği, yalnızca geçmişin bir mirası değil, geleceğin potansiyelidir. Bu kadim şehri; kalkınma, üretim, istihdam, ve sosyal dayanışma kavramları etrafında yeniden inşa etmek ve Mardin’in Türkiye’nin ilk çevreci şehri olması için gayret etmek, hepimizin ortak sorumluluğudur. Mardin İş İnsanları Derneği MARİŞ olarak, İstanbul ile Mardin arasında bir gönül ve üretim köprüsü kurmak adına çıktığımız bu yolda, sizlerle birlikte olmaktan ve şehrimize katkı sağlamaktan büyük onur duyuyoruz." İfadelerini kullandı.