EKONOMİ

10 Adımda Online Ticaret Nasıl Yapılır?

Online alışveriş yapan kişi sayısının artış göstermesiyle beraber kendilerine ait bir online alışveriş sitesi kurmak ve internetten satış yapmak isteyen kişilerin sayısı da arttı. Birçok satıcı internet dünyasında yer alır ve ürün satmaya başlarken birçok kişi ise online ticaret nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyor.

10 Adımda Online Ticaret Nasıl Yapılır?
27-09-2022 15:41
27-09-2022 15:47
MARDİN

10 Adımda Online Ticaret Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda internetten ürün satmak isteyenler için sanal mağaza kurma ve online ticaret yapma hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve online ticaret hakkında bilgi alarak internetten satışa başlayabilirsiniz.

 Kendinizi Geliştirin

 E-ticaret yani bir diğer adıyla online ticaret, prosedürleri ve süreçleri çok olan bir ticari faaliyettir. Bu nedenle kişilerin kendilerini geliştirerek sektöre adım atması oldukça önemlidir.

 E-ticaret için kendinizi geliştirebileceğiniz bir sürü ücretli ve ücretsiz e-ticaret eğitimi bulunmaktadır. Sizler de bu eğitimlere katılabilir ve e-ticaret hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 KOSGEB Eğitimi Alın

 Online ticaret nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyorsanız en önem vermeniz gereken şeylerden birisi KOSGEB eğitimleridir. KOSGEB belirli faaliyet alanlarında kişilere hibe ve destek verir. E-ticaret alanında faaliyet gösterecek kişi ve işletmelerin bu eğitimlere katılması zorunlu değildir fakat e-ticarete başlarken hibe ve destek almak isteyenlerin bu eğitimi tamamlayarak bu teşviklerden yararlanması gerekir çünkü E-ticaret’te KOSGEB desteklerinden yararlanacak  sektörler arasında yer alır.

 Sizler de e-ticaret yaparken hibe ve destek almak istiyorsanız KOSGEB eğitimlerine başvurabilirsiniz.

 Şirketinizi Kurun

 Online ticaret yapmak istiyorsanız bir şirket çatısı altında ürün ve hizmetlerinizi satmanız gerektiğini bilmelisiniz. Bu nedenle günümüzde birçok kişi eğitimlerini tamamladıktan ve sertifikalarını aldıktan sonra şirket kuruluşu gerçekleştirmektedir.

 -Şahıs şirketi

 -Limited şirket

 -Anonim şirket

 Türleri e-ticaret yapacak olan kişi ve işletmelerin kurmayı en çok tercih ettiği şirket türleridir.

 Sektörünüze ve Satacağınız Ürünlere Karar Verin

 Online ticaret ile internetten ürün satmak isteyen kişilerin sektör seçimi yapması ve satılacak ürünler bulması gerekiyor.

- E-ticaret istatistikleri

 -Satılacak ürün tavsiyeleri

 -En çok satılan ürünler

 Gibi konularda yapılan araştırmalar da bu noktada kişilerin doğru sektör ve ürün seçmesine olanak sağlıyor. Sizler de internetten satılacak ürünler bulmak için bu tür araştırmalar yapabilir ve böylece e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz.

 Tedarikçinizi Seçin

 E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satacak olan kişi ve işletmelerin ürün seçimi yaptıktan sonra tedarikçi de seçmesi gerekir. Tedarikçi seçimi yaparken ürün fiyatları ile beraber tedarikçinin e-ticarete olan hakimiyeti, ürün çeşitliliği vb. unsurlar da göz önünde bulundurulmalıdır.

 E-ticaret Alt Yapınızı Seçin ve Sitenizi Tasarlayın

 E-ticaret ile satacağınız ürünleri belirledikten ve çalışacağınız tedarikçiyi seçtikten sonra e-ticaret sitesi kurmanız gerekecektir. Bu noktada e-ticaret sitesi kurarken markalar profesyonel hareket etmek için Ticimax gibi profesyonel e-ticaret alt yapılarını tercih etmektedir. E-ticaret alt yapılarını alan işletmeler ardından sitelerini tasarlama sürecine geçmektedir.

 Sanal Pos Anlaşması Yapın

 Online ticaret nasıl yapılır diyen kişi ve işletmelerin site tasarımının ardından sanal pos anlaşması yapması gerekir. Sanal poslar, müşterilerinizin e-ticaret sitenizden aldığı ürünlerin ödemesini yapmak için kullanacağı pos türleridir. Genellikle bu noktada online ticaret sitesi kuracak olan markaların çalışacağı birçok firma bulunur.

 Bu firmalar arasından seçim yaparken de;

 Ödeme günleri

- Komisyon oranları

 -Taksit seçeneği

 Gibi önemli şeylerin göz önünde bulundurularak hareket edilmesi ve seçim yapılması gerekir.

 Kargo Anlaşması Yapın

 Online alışveriş siteleri üzerinden satılan ürün ve hizmetlerin müşterilere gönderilmesi gerekmektedir. Bu nedenle markalar maliyetlerini düşürerek kargo gönderimi yapmak için kargo anlaşmaları yapmaktadır.

 Tıpkı sanal pos anlaşmasında yapılacağı gibi kargo anlaşması yaparken de markaların dikkat etmesi gereken önemli unsurlar bulunmaktadır.

- Desi başı gönderim ücretleri

 -Kargo firmasının ek hizmetleri

 -Sigortalı gönderim seçeneği

 -Kapıda ödeme

- Teslimat süresi

 -Şubeye yakınlık

 Gibi önemli kriterleri göz önünde bulundurmalı ve bu kriterlere olumlu yanıt veren markalar ile çalışmalısınız. Böylece kargo süreçlerinizi profesyonel bir şekilde yönetme fırsatı yakalayabilirsiniz.

 Kampanyalar Düzenleyin

 E-ticaret sitenizi satışa hazır hale getirdikten sonra satışlarınızı artırmak için kampanya düzenlemeye özen göstermeniz gerekiyor. Çünkü e-ticaret firmalarının yarattığı kampanya kurguları oldukça ilgi çekiyor ve satışlarını artırma fırsatı tanıyor.

 -3 al 2 öde

- Ücretsiz kargo

- Hediye çeki

- Arkadaşını davet et hediye çeki kazan

- X kategorisindeki ürünlerde %10 indirim

 Gibi kampanya türleri e-ticaret firmaları tarafından en çok düzenlenen ve ilgi çeken kampanyalar olarak biliniyor. Online ticaret nasıl yapılır diyorsanız sizler de satışlarınızı artırmak için bu tür kampanyalar düzenleyebilirsiniz.

 Dijital Pazarlama Çalışması Yapın

 Sitenizi kurduktan sonra hedef kitlenize ulaşmak ve satışlarınızı artırmak için dijital pazarlama çalışmaları da yapmanız gerekiyor. Sosyal medya pazarlaması, arama motoru reklamcılığı, e-mail marketing, Influencer marketing ve arama motoru optimizasyonu çalışmaları e-ticaret firmalarının en çok tercih ettiği çalışmalar olarak biliniyor. Sizler de hedef kitlenize ulaşmak, marka bilinirliği yaratmak ve daha fazla satış yapmak için bu tür dijital pazarlama çalışmaları yapabilirsiniz.

 Müşteri Memnuniyetine Önem Verin

 Müşteri memnuniyeti, online ticaret nasıl yapılır diyen markaların en önem vermesi gereken süreçlerin başında yer alır. Müşterilerin mutlu olmasını sağlamak markaların sadık müşteriler kazanmasına ve satışlarını artırmasına yardımcı olur. Bu nedenle her online ticaret markasının müşteriler ile iletişime, ürün, sipariş ve kargo yönetimine önem vermesi gerekir.

 Ticimax ile Online Ticaret Sitenizi kurun

 Online ticaret sitenizi kurarken sizler de Ticimax’ı tercih edin. Ticimax ile online alışveriş sitenizi hızlıca kurarken alt yapının içerdiği modüller sayesinde e-ticaret süreçlerinizi kolayca yönetin.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR