GÜNDEM

10 il, 41 ilçede 134 devrik ve görevde olan Belediye Başkanları Hakkında Suç Duyurusu

Mardin’de Tam Bağımsız Avukatlar Grubu ”Bu ölümleri, iradesi para hırsıyla ele geçirilmiş meclise, belediyelere, siyasi partilere sığınan cellatlar getirdi bize”

10 il, 41 ilçede  134 devrik ve görevde olan Belediye Başkanları Hakkında Suç Duyurusu
23-02-2023 07:49
23-02-2023 07:57
MARDİN

 Mardin’de Tam Bağımsız Avukatlar Grubu  adliye binası önünde, deprem bölgesinde meydana gelen yıkımlarda hatası ve ihmali olanlar hedef alan sert bir açıklama yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan Av. Ahmet Duyan, Altı Şubat’ın bu ülkenin cellatlarıyla tanıştığı gün olduğuna dikkat çekerek, iyi niyetli bir millet  vurgusu yaptı. Duyulan ve anlatılan olumsuzluklara millet olarak inanmak istemediklerini aktaran Av.Duyan  “Bizler umutla yaşayan halklarız. Ama altı şubat umutlarımızın bittiği gündür. Bizler, ölümü getirenin melek olduğuna inanlarız lakin bu ölümü, bu ölümleri, iradesi para hırsıyla ele geçirilmiş meclise, belediyelere, siyasi partilere sığınan cellatlar getirdi bize.  En üzücüsü ise bu insanların hala ellerini kollarını sallaya sallaya geziyor olmalarıdır. On binlerce insanımızı kaybetmemize rağmen sorumluluğunu kabul eden, istifa eden kimse yok. Birkaç müteahhit haricinde hakkında soruşturma açılan, yargılanan kimse yok. Yargılanmalılar, yargılanacaklar. Onların, süre gelen cezasızlık deryasında kaybolup gitmelerine müsaade etmeyeceğiz. Yaklaşık olarak bir haftadır failleri belirlemek namına çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz ve bugün burada, çalışmalarımızın sonucu olarak, halihazırda görevde olan ve geçmişte görev yapmış 134 belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulunduk. Neden belediye başkanları hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu da kısaca açıklamak isteriz. En net, kesin, kimlikleri belli olan failler onlardır. Ütopik, karışık, faili belirsiz bir suç duyurusunda bulunmak istemediğimiz için bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk.  Daha basit anlatımla şunu söyleyebiliriz ki, hem suyun başında olanlar hem de maşa olarak kullanan kişiler onlar olduğu için suç duyurusunda bulunduk. Domino taşı gibi tek tek düşecekler, bu kişilerle ilgili beklenti içerisinde olmak belki abestir ama umut ediyoruz ki, bu kişiler, ifadelerinde hangi site için hangi milletvekilinin aradığını, hangi müteahhit için hangi bakanın ricacı olduğunu, kısacası en üstten başlayıp gerek kamu da gerek özel sektör de ki suç ortaklarını açıkça söyleyeceklerdir. En azından insanlığa bu şekilde hizmet etmelerini bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

  Hesabı bu Dünya’da soracağız

 Açılamada,  hesabı bu dünyada soracaklarını hatırlatan Av.Duyan “Kararlıyız bu sefer hesabımızı mahşere bırakmayacağız sadece ve sadece Allaha havale etmeyeceğiz. Bağımsız, tarafsız yargıya teslim edeceğiz onları. Gözyaşları içerisinde yaptıkları ihanetleri dinleyeceğiz. Onlarca çocuğu kaç para için yetim bıraktıklarını dinleyeceğiz. Sinirleneceğiz, sinirlendikçe daha çok okuyacağız, kalemimizin mürekkebini daha fazla akıtacağız. Temiz sayfalara yazılacak kararlarla sonlarını okuyacağız ve bunların hiçbirini intikam için yapmayacağız, bir daha olmasın, bir daha yaşanmasın diye yapacağız.

Açıklamada kendilerini “Halkının, halklarının acısını en derinden hisseden bağımsız, tarafsız, bir avuç ama kararlı ama inatçı ama korkusuz ama beklentisiz ama büyüyecek ama örgütlenecek avukatlarız. Hiçbir siyasi partiden beklentimiz ya da destek talebimiz olmayacaktır, gölge etmesinler başka ihsan istemeyiz. Tek başımıza kalacağız. Bu cephede müttefik yok. Üstümüze de gelecekler belki, belki gizli tanık tarlası ülkemden biz de payımızı alırız. Yargılanma nişanına sahip oluruz, kim bilir. Vergi denetmenleri gözümüzün üzerinde kaşımız var diye onurlandırırlar bizi. Hiç mühim değil. Bugün yaptığımız suç duyuruları ile Tam Bağımsız Avukatlar Grubumuzun ilanını da yapmış bulunuyoruz” diye tanıtan grup açıklamalarını şöyle sürdürdü

“Bireysel ve kitlesel olarak meslektaşlarımız bu konuda adımlar atmıştır. Kendilerine müteşekkiriz. Keza Türkiye Barolar Birliği bu konuda hatırı sayılı bir adım atmıştır lakin yaşanan felaketle kıyaslandığında, isimleri belli olan kişilerin dahi ismi zikredilmeden yapılan suç duyurusunun, yeterli olmadığı, olmayacağı kanaatindeyiz.  Baroların birlikte tek yürek olarak bir adım atamayacağı da malumdur. Zira baroların siyasallaştığı su götürmez bir gerçekliktir. Kendini muhalif diye tanımlayan bazı baro başkanlarının AKP’li, CHP’li, HDP’li, MHP’li belediye başkanlarının ismini zikretmekten çekineceğini bildiğimiz için biz yapıyoruz. Numaralı baroların talimatsız iş yapamayacaklarını bildiğimiz için biz yapıyoruz. Siyasallaşan barolara inat, AKP’ye işimiz düşer, CHP’yi kırmayalım, HDP ile uğraşılmaz, MHP tehlikelidir, İYİ Parti yeni kuruldu demeden hepsini, payı kadar yargının önüne getireceğiz. Tek beklentimiz meslektaşlarımızdandır. Canı yanmış, halkımızın acıyan canını hissetmiş meslektaşlarımıza çağrımızdır 10 ilde, 41 ilçede yapmış olduğumuz toplam 134 devrik ve görevde olan Belediye Başkanları hakkında yapmış olduğumuz suç duyurularının takibi için bize yardımcı olmalarıdır. Halkımız müsterih olsun, bizler dilekçeyi verip, sırtımızı dönecek değiliz, bu sürecin gittiği yere kadar takipçisi olacağız.”


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR