TEKNOLOJİ

15 Yıl Aradan Sonra Başkanlık Koltuğuna tekrar oturdu

Tutaşı Başkanlık Koltuğu´a oturdu sert mesajlar verdi ? Herkes yerini haddini görevini bilecek.?

15 Yıl Aradan Sonra Başkanlık Koltuğuna tekrar oturdu
05-04-2019 07:47

       Haber:Mehmet Çelik 

     Artuklu Belediye Başkanlığına seçilen Abdulkadir Tutaşı Mardin adliyesinde mazbatasını almasının ardından belediye binasında personelle bir araya geldi. Belediye personeline ve çalışma arkadaşı olacak kişilere kurallarını açıklayan Başkan Tutaşı ?benden sonra işe geleni belediyeye almam? dedi.

            İl Kadın Kolları   Başkanı Hülya Hekimoğlu, AK Parti Artuklu İlçe Başkanı Serdal Bağış, Artuklu Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Mavidemir, gençlik kolları, meclis üyeleri ve belediye personeli ile bir araya gelen Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı belediye personeli ile ilk toplantısını gerçekleştirdi.

                  15 Yıl Aradan Sonra Başkanlık Koltuğuna oturdu

              Artuklu İlçe Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan  Tutaşı,15 yıl sonra yine sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Rabbim bizleri mahcup etmesin.?dedi.

          Tutaşı ? 15 yıl önce burayı bıraktığımda kamyonu olmayan bir belediye idi. Bugün görevi buradan devir aldığımda öncelikle sevgili kardeşim kaymakamımız Şakir Öner Öztürk´e teşekkür ediyorum. Çok zor bir seçim süreci geçirdik. Yanımda hep dava arkadaşlarım vardı. Daha iyi sonuçlar olmasını isterdik. Sonucu dava arkadaşlarımla birlikte aldık. Yağmur, çamur demeden hep yanımda olan Serdal Bağış, Kadın kolları başkanıma sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Arkadaşlar bir çoğunuzla ben daha önce beraber çalıştım. 15 yıl sonra geldim, sizlerle beraber çalışacağız. Herkes görevini, yaptığı müddetçe başımın üstünde yeri var ?ifadesini kullandı.

                  Çok başlılık istemem

           Hiç kimseye karşı ön yargılı olmadığını belirten Tutaşı ?  Benim hiç kimse ile düşmanlığım yok 94´te buraya belediye başkanı olarak geldiğimde bana istifa dilekçesini getirip,  başkanım siz bizi atacaksınız diyenler oldu.. Ben buraya kimsenin ekmeği ile oynamaya gelmedim.   Dostlarımdan tek bir ricam var. Benimle daha önce çalışanlar bilir. Ben burada çok başlı bir sistem istemem. Kim olursa olsun burada ben sağ olduğum müddetçe belediye ile ilgili her gelişmenin benimle paylaşılmasını isterim. Yapılacak hizmetler de, harcamalar da benimle paylaşılacak. Yapılacak her şeyden haberim olacak. Benim tarzımı eski arkadaşlar çoğunuz biliyorsunuz. Hepinizden ricam ciddi olalım bir olalım diri olalım.? Şeklinde konuştu

              Sokaklarda gezmeyi özledim

         Mesaiye  yarım saat erken geleceğini kaydeden  Başkan Tutaşı ?Ben 7.30´da belediyede olurum.  18.30´da çarşıda olurum. Sokaklarda, çarşıda esnafla sohbet eder sorunlarını dinlemeyi özledim. Her ne kadar biraz yaşlandıysam da halkımın verdiği destek beni heyecanlandırıyor. Bir kepçemiz vardı bugün elimizde ekipman da olacak. Yalnız arkadaşlarımdan ricam hiç kimse benim dışımda, bu makam benim için kalıcı diye düşünmesin. Geldiği gibi giderler. Bu da bilinsin.? Diye konuştu

              Ailemizin huzurunu bozmasın

            Belediye çalışanlarının huzurunu bozmaya kalkışanlara ve mesaiye geç geleceklere   sıcak bakmayacağını ifade eden Tutaşı ?  Kaba bir tabir ama gerekirse burada tek başıma çalışırım. Her şey de bana bilgi verilmesini isterim. Gelip bir yerden kahve aldık. Belediyeye saat 10´dan sonra gelecek adam varsa şimdiden rica ediyorum istifa etsin.  Ya da başka kuruma gitsin. Biz kardeşiz. Hepinizi canımın bir parçası olarak görüyorum. Benim iki evladım varsa sizlerde benim evladımsınız. Siz bana saygı gösterdikçe bende sevgi gösteririm. Aksini düşünen varsa şimdiden aramızdan ayrılsın bu ailemizin huzurunu bozmasın. ?

          Enkaz edebiyatı yapmayacağım

            Geçmiş dönem yönetimlerini kötüleyerek hizmeti aksatma gibi bir düşüncesinin olmadığını hatırlatan  Tutaşı ? Biz politikacıların bir edebiyatı vardır, ?Enkaz devir aldık?, Enkaz menkaz yok. Onları unutun. Ben tekrar hepinize beni karşıladığınız için tek tek teşekkür ediyorum. Bir tek ricam lütfen birbirimize karşı saygılı olalım. Encümen arkadaşlarımın talepleri olacaktır. Bu talepler gelecek değerlendirilecektir. Ama hiç kimse benim dışımda burada bir şey yapmaya kalkarsa kapıda kendini bulur. Evime gelirseniz kapıda karşılarım. Bu benim onurumdur.? Dedi

               Encümen talepleri değerlendirilecek

             ? Ben burada tek başımayım. Bunu böyle kabul edin. Partimin başkanlarına encümenlerine de saygı duyarım ? diyen Tutaşı ? Tüm talepler benden geçecek. Değerlendirip karar vereceğiz. Hiç kimse başka bir şey yapmaya kalkmasın.  Bu akşam 5´ten sonra, personel, fen işlerini çağırıp listeleri göreceğim, kimin altında ne araba var. Hepsini inceleyeceğim. Öncelikle tasarruf. Tasarruf çok önemli. Ben 10 yıl burada makam araçsız kaldım. Kaldım derken almadım. İşçime para ödeyemezken altıma 300 -500 bin liralık araba çekmedim. Hiç önemli değil ben o sefayı ailemde yaşamışım zaten.  Ben daha önce bu makamları görmüş biriyim. Herkes yerini haddini görevini bilecek.

             Mesailerinize uyun arkadaşlar. Hiç ummadığımız yerde beni kapıda görürseniz bozulmayın. Benden sonra belediye giren bir daha girmeyecek. Ben 8´de makamda olacağım. Herkes bunu böyle bilsin.

             15 yıl aradan sonra halktan yüzde 54 oranında oy almak ayrı bir onur. Ben de sokaklarımızı özledim. Bana milletvekili mi sokaklar mı deseler sokaklar derim. Cumartesi insanların elini sıkmayı özledim. Tabi ki belediyede  düzen olacak. Dışarda personelimin, zabıtanın tavrı beni ilgilendirir. Beni bu göreve layık gören Artuklu halkına şükranlarımı sunuyorum. 15 yıl aradan sonra yola çıkmak ve 300 oyla belediyeyi kaybettik ama bugün 12 bin 13 bin oy farkla almak. Büyüdük 91 mahalleyi idare ediyoruz. Eskiden 19 mahallemiz vardı. Eskiden 8 saat uyurduk ama şimdi 4 saat uyuruz? şeklinde sözlerini sürdürdü..  dedi.

        Toplantının ardından Başkan Turtaşı, 15 yıl önce bıraktığı başkanlık koltuğuna yeniden oturdu. İki oğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi ve ziyaretleri kabul etmeye başladı.

 

 

 

 

 

 

 

 



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR