EKONOMİ

17 Üniversiteden 35 Akademisyen Mardin’de İşletmeleri Gezdi

Muhasebe ve Denetim Çalışan Akademisyenler Platformu heyeti Mardin’de işletmeleri, ardından tarihi mekanları gezdi.

17 Üniversiteden 35 Akademisyen Mardin’de İşletmeleri Gezdi
29-04-2023 00:23
29-04-2023 08:46
MARDİN

             Muhasebe ve Denetim Çalışan Akademisyenler Platformu tarafından düzenlenen Mardin İşletme Gezileri Programı” kapsamında, Mardin Organize Sanayi Bölgesinde bulunan işletme  temsilcileriyle bir ara gelen akademisyenler grubu, OSB Başkanı Nasır Duyan’dan  işletmeler hakkında bilgi aldı. İşletme gezilerine 14 ilden  17 farklı üniversitenden 28 akademisyen katıldı.

             Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Elemanları Dr. Öğr. Üyesi Erhan Polat ve Öğr. Gör. Dr. Ebru Yay Özer’in koordinatörlüğünü yaptığı toplantıya Güvence Hizmetleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Ganite Kurt ve Ankara, İstanbul, İzmir, Tokat,  Tunceli, Adana, Adıyaman, Eskişehir, Şanlıurfa, Gaziantep, Tokat, Çorum, Diyarbakır, Sivas illerinden  17 farklı üniversiteden 35 akademisyen katıldı.

   Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda Başkan Nasır Duyan ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya,  Bulgurcular Derneği Başkanı Faysal Sun, Mardin Tekstil Sanayicileri Başkanı Ahmet Azun, Mardin-Şırnak SMMM Odası Başkanı M.Ali Kurtay, Geçmiş Dönem SMMM Oda Başkanı Mali Müşavir Hamit Durgan, akademisyenlerin sorularını yanıtladı.

         Mardin OSB’de faaliyet yürüten firmalar hakkında bilgi veren OSB Başkanı Nasır Duyan, OSB’de yer alan firmaların 1 milyar doları aşan ihracat hacmi, gıda ürünleri üretimindeki öncülüğü ve ülke ekonomisine olan katkılarına dikkat çekti.  Bununla birlikte Mardin Bulguru ve Kızıltepe Mercimeğ’inin almış olduğu coğrafi işareti hakkında bilgi veren Duyan “ Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’a,  üniversite sanayi işbirliğine verdiği önem nedeniyle teşekkür ediyorum. Bilim ışığında yapılan yatırımların ve ticaretin  ekonomik ve marka değerinin daha yüksek olduğuna inanıyoruz. Ziyaretlerinizi anlamlı ve önemli buluyoruz” dedi.

           Akademisyen Organize Sanayi Bölgesindeki  işletmelerin üretim kapasiteleri, istihdam ve temel sorunları hakkındaki sorularına yanıt veren Başkan Duyan’a Platform temsilcisi Prof. Dr. Göksel Yücel tarafından teşekkür belgesi  verdi. Platform Temsilcisi Yücel “ Mardin ve bölgeyi uzaktan gördüğümüzden farlı bir ekonomik ve sosyal yapıya sahip. OSB’den gerçekleştirilen ihracat, turizm hareketleri, tarihi ve kültürel değerlerin  öne çıkardığı turizm  Mardin’i modern bir dünya şehri haline getirdi. Bize kapılarını açan ve yoğun ilgi gösteren OSB Başkanı Nasır Duyan ve işletme sahiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

            Çağdaş Bulgur, Öter Mercimek ve Artuklu Kahve işyeri ziyaretlerini tamamlayan heyet, Mardin deki tarihi mekanları gezdi. Heyet Midyat İlçesindeki  İşletmeleri de ziyaret edecek.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR