SPOR

2024 atıcılık olimpiyatlarına hazırlanıyor

Mardinli atıcılık şampiyonu olan ve  9 kez rekor kıran Mardinli Elif'ten uluslararası şampiyonalara hazırlıklarına başladı.

2024 atıcılık olimpiyatlarına hazırlanıyor
04-04-2021 12:15
04-04-2021 12:18
MARDİN

Annesi ve babası atıcı olan Elif Berfin Altun, ailesini örnek alarak geçtiğimiz yıl Türkiye rekoru kırdı. Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Atıcılık Spor Kulübü'nde sporcu olan Elif Berfin Altun, Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Mersin’de düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası'nda Minik Bayanlar 10 Metre Havalı Tüfek kategorisinde 292.2'lik derece ile yeni Türkiye rekorunu kırmıştı.

Mardin'de yaşayan milli atıcı Elif Berfin Altun, katıldığı müsabakalarda, kategorisinde 9 kez rekor kırmayı başlardı. Antrenör annesi tarafından eğitilen Elif Berfin, 23 Mayıs'ta Hırvatistan'da, 21 Haziran'da Azerbaycan'da, 3 Temmuz'da Almanya'da ve 25 Eylül'de Peru'da yapılacak uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi temsil edecek.

Mardin Fen Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi olan Elif Berfin, en büyük hedefinin yurt dışında birincilik kürsüsünde Türk bayrağını göndere çekmek olduğunu ifade etti.

 Başarısının çok çalışmaktan kaynaklandığını belirten Altun, "Başarımın sebebi düzenli antrenman ve inançtır. Bundan sonrası için belli başlı yarışmalar var. Onlarda iyi bir derece elde edip bir sonraki olimpiyatlara gitmeyi hedefliyorum. Çalışmalarımız iyi gidiyor. Ama her şeyin bir zorluğu var. Hem spor hem ders ama ortak noktayı bulunca sıkıntı yaşamıyorum. İkisinde de başarılıyım. Olimpiyatlarda iyi bir derece elde etmek istiyorum. Onun için belli bir dereceye girmek istiyorum. Olimpik sporcu olarak devam etmek istiyorum. Yurt dışındaki müsabakalarda belli bir derece alıp birincilik kürsüsünde bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum" dedi.'

POLİGONDA BÜYÜYEN ŞAMPİYON

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde kadrolu antrenörlük yapan aynı zamanda kızını çalıştıran Nedret Altun, Elif Berfin ile gurur duyduğunu söyledi.

Kızının 2024 olimpiyatlara katılması için hazırlıklar yaptığını anlatan Altun, "Atıcılık sporuna çocukluk yıllarımda başladım. Yıllarca sporculuk yapıp dereceler elde ettim. 11 yıldır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde kadrolu antrenörlük yapıyorum. Kızım Elif, poligonda büyüdü. Bu nedenle bu sporla haşır neşir oldu. Tercihi de bu yönde olunca antrenmanlara başladık. Yıldızlar kategorisinde 9 Türkiye şampiyonluğu var. Aynı zamanda 9 defa Türkiye rekorunu kırdı. Şu an gençler kategorisinde yarışıyor. Olimpik sporcu kadrosuna girebildi. Bu yıl katılacak müsabakalarda inşallah daha iyi başarılar elde edecek. Performansıyla potansiyeli yüksek bir sporcudur Berfin. İnşallah 2024 olimpiyatlarına gitmeye hak kazanacak. Elimizden geleni yapıyoruz. Ülkemizi temsil etmesi bizim için ailecek gurur kaynağımız. Ayrıca göklere çekerse çok mutlu olacağız" diye konuştu.

Annesi ve babası atıcı olan Elif Berfin Altun, ailesini örnek alarak Türkiye rekoru kırdı. Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Atıcılık Spor Kulübü'nde sporcu olan Elif Berfin Altun, Ocak ayında Mersin’de düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası'nda Minik Bayanlar 10 Metre Havalı Tüfek kategorisinde 292.2'lik derece ile yeni Türkiye rekorunu kırmıştı.

Antrenör olan annesinin çalıştırdığı, kendi kategorisinde 9 Türkiye rekoru bulunan milli atıcı 14 yaşındaki Elif Berfin Altun, önümüzdeki aylarda yapılacak uluslararası müsabakalarda ay yıldızlı formayı temsil edecek.

 

 


Editor :
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR