GÜNDEM

30 kişilik AK Parti heyeti, Mardin`de

AK Parti MKYK üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati başkanlığındaki 30 kişilik heyet, seçim çalışmalarına destek amacıyla çeşitli programlara katılmak üzere Mardin`e geldi.

30 kişilik AK Parti heyeti, Mardin`de
17-03-2014 16:10

Aralarında 22 Milletvekili, 1 AK Parti MKYK üyesi, 6 genel merkez kadın kolları MKYK üyesi ile 1 gençlik kolları MKYK üyesinden oluşan heyet, gruplar halinde Mardin`in bütün ilçelerini gezerek, ev ve esnaf ziyaretlerinde bulunacak.

Nebati, Mardin`deki bir otelde, beraberinde eski İçişleri Bakanı ve Mardin Milletvekili Muammer Güler ve heyet üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, seçim çalışmalarına destek amacıyla Mardin`e geldiklerini söyledi.

AK Parti MKYK üyesi Nebati, Türkiye`nin farklı yerlerinden milletvekillerinin katılımıyla gün boyu Mardin ve ilçelerinde ev ve esnaf ziyaretinde bulunacaklarını belirtti.

Başbakan Erdoğan`ın buradaki mitinginin çok önemli ve güzel geçtiğini ifade eden Nebati, verilen destekten dolayı Mardin halkına teşekkür etti.

Gezi Parkı ile başlayan, 17 Aralık ile devam eden gelişmeler ile darbe girişimine başvurulduğunu aktaran Nebati, bu hareketlere karşı Başbakan Erdoğan ve ekibinin dik duruşu ve milletin desteğiyle paralel yapının bugün itibariyle bertaraf edildiğini düşündüklerini ifade etti.

Çözüm Süreci

Bölgede 15 ay önce başlatılan bir çözüm sürecinin olduğunu, bu sürecin devamı için bölge halkının büyük destek verdiğini dile getiren Nebati, şunları söyledi:

"Özellikle bu bölgenin insanları bu sürecin ne demek olduğunu yakinen hissediyorlar ve yaşıyorlar. 15 ay önce başlamış olan bu sürece birileri inanmıyordu. Birileri bu sürecin çok kısa süreceğini söylüyordu. Hatta birileri bu sürecin baltalanması için her türlü oyuna giriştiler. Bugün başta Mardin olmak üzere Türkiye`nin her tarafından barış sürecini, çözüm sürecini destekleyen dualar eden milyonlarca insan var."

 "Kışkırtıcı eylemlere dikkat"

Nebati, Türkiye`nin ve özellikle bölgenin kışkırtıcı ve provokatif eylemlere karşı çok dikkatli olması gerektiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün Türkiye`nin bir çok yerinde 15 yaşındaki zavallı çocukların katledilmesinden medet umanlar, ölümlerden, kandan gözyaşlarından medet umanlar Türkiye`nin bir çok yerinde provokatif hareketlerle ülkeyi karıştırmaya çalışıyorlar. Ama bu kışkırtıcı hareket sayın başbakanımıza ve ekibine gösterilmiş olan destekle bertaraf edilecektik, ediliyor. Mardin halkından özellikle isteğimiz bu süreç içerisinde her türlü provokatif eyleme karşı durmalarıdır. Bu bölgenin ve Türkiye`nin tamamının her türlü kışkırtıcı harekete ve provokatif eylemlere karşı çok net bir şekilde durumunu belli etmesidir. En önemli ricamız ise demokrasiye, demokrasinin kurumlarına ve geleneklerine hep beraber sahip çıkalım. "

Bazı grupların seçimlerde sosyal medya üzerinden bir takım oyunların oynanacağı bunun hazırlıklarının yapıldığını ileri süren Nebati, " Sosyal medyada oynanan bir takım oyunlar var. Hazırlıklarını yapıyorlar. Bir takım oyunlar ile seçmenin kafasını karıştırmayı ve seçmenin iradesinin tecelli ettiği zamanda bu tecellinin yanlış tecelli ettiğine ilişkin hazırlıkları yapanlar var. Bunları biliyoruz. Bunlara en sert cevabı seçmen verecektir" dedi.

AK Parti`nin ayak seslerinin Türkiye`nin her yerinde yankılanmaya başladığını sözlerine ekleyen Nebati, "Bugün arkadaşlarımızın tamamı 10 ilçemiz belde ve köylerimizde esnafı tek tek ziyaret etmeye gayret edecekler. Ev sohbetlerinde bulunacaklar" diye konuştu.

Heyet, toplantının ardından gruplar eşliğinde ilçelere giderek ev ve esnaf ziyaretlerine başladı.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR