YAŞAM

70 Adımda Sağlıklı Beslenme!

Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Hasan Basri Savaş’ın “70 Adımda Sağlıklı Beslenme” kitabı yayınlandı.

    70 Adımda Sağlıklı Beslenme!
13-05-2023 08:58
13-05-2023 09:16
MARDİN

 

          İstanbul Fakültesinden mezun olduktan sonra, farklı bölgelerde, pratisyen hekim, sağlık ocağı sorumlusu aile hekimliği yapan Doç. Dr. Hasan Basri Savaş, biyokimya doktorasını yaptı.

          Türkiye’de ve uluslararası, kongre ve kurlara katılan Doç.Dr.Savaş, seminer ve eğitimlere de konuşmacı olarak katıldı. TÜBİTAK ve BAP gibi önemli kuruluşların bilimsel destekli projelerinde görev alan Savaş, Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerine “beslenme bilimi” dersinin müfredata girmesine çaba harcadı. Çeşitli Fakültelerde, beslenme ve biyokimya, Enstitüde   de Yüksek Lisans Doktora Programlarında Beslenme ve Biyokimya derslerini verdi. Çok sayıda bilimsel kitabı yayınlanan Doç.Dr.Hasan Basri Savaş, kaleme aldığı ve herkesin anlayabileceği “70 Adımda Sağlıklı Beslenme” kitabı yayınlandı.

        Mardinli Prof. Dr. Murat Dilmener’den de ders alan Doç.Dr. Hasan Basri Savaş, Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanlığından gönüllü olarak geldiği Artuklu Üniversitesinde, Tıp Fakültesi Temel Bilimleri Bölüm Başkanı ve Dekan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

        Hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çelik ve Küresel Gazeteciler  Konseyi İl Temsilcisi Adnan Avuka’ya, sade bir dille yazılmış “70 Adımda Sağlıklı Beslenme “ Kıtalını imzaladı.

      Bir Çırpıda okunacak, akıcı bir dille yazılmış kitapta, anlaşılır, sürdürülebilir,  ideal kiloya ulaştıracak, doğal, dengeli ve sağlıklı beslenme prensiplerini bir bilim insanı gözü ve deneyimi ile yazılanları görmek mümkün olacak.

     Önsözünü Meslektaşım Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Gaye Coşkun’un yazdığı kitabı, sağlık beslenmek isteyen tüm dostlarıma tavsiye ediyorum


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR