SPOR

8. Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunları başladı

8. Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunları başladı

8. Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunları başladı
03-07-2013 16:31

 Mardin'debugün başlayan ve 7 Temmuz'da sona erecek olan 8. Doğu ve Güneydoğu Yaz SporOyunları`nın açılışı yapıldı. Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen sporcuve antrenörler 21 Kasım Şehir Stadına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

21Kasım Şehir Stadında düzenlenen törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanlığı SporGenel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan,gençlerin sporyapmalarını arzu ettiklerini söyledi.

Bakanlıkolarak bölgesel, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarını başarıyladüzenlediklerini beliren Kalkan "Ey gençler ülkemizin en büyük teminatı veyarınlarımız ve geleceğimiz sizlersiniz. Türk sporunda büyük bir hamleiçerisinde olan bakanlığımız, "hiç bir ilimizde, hiçbir ilçemizde sporsorunu kalmayacak" sloganıyla yola çıkmıştır. Birçok tesisimizin inşaatınabaşlandı ve birçoğu açılmaktadır. Bunlar sizler için yapılmaktadır. Yinebölgesel, ulusal ve uluslararası spor organizasyonları başarıyladüzenlemekteyiz. Bu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları da buhalkalardan biridir" dedi.

MardinValisi Ahmet Cengiz ise Mersin`den sonra sporun nabzının Mardin`de atmayabaşladığını kaydetti.

 sporcularıMardin`de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Cengiz şunları söyledi: 

"Sizler,ülkemizin ve ailelerinizin geleceğisiniz. Sizleri ilimli ve erdemli birervatandaş olarak yetişmeniz konusunda aileleriniz kadar devletimizle,bakanlıklarımızla hassasiyetle, özveriyle çalışıyoruz. Sizin iyi yetişmenizinaraçlarından biri de spordur. Spor, sizin hem bedenen, zihnen ve ruhen sağlıklıyetişmenizin en önemli araçlarından biridir. Sporla ilgili, sporcularla ilgilisöylenmiş en güzel sözlerden birisi Atatürk`ün vecizesidir. Atatürk`ünsöylediği, "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısınıseverim" Bizler de, sizin ahlaklı ve erdemli olarak yetişmenizi istiyoruz.Tüm gayretler ve çabalar sizin iyi birer vatandaş olarak yetişmenizdir. Çabalarbunun içindir. Bu tür organizasyonun amacıda, sizin kendi aranızdaki dostluklarınızıpekiştirmek. Ülkemizin güzelliklerini tanımanın yanında sizlerin erdemli birervatandaş olarak yetişmenizi sağlamaktır. Bu amaçla yapılmış olan buorganizasyonda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum."

GençlikHizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu ise Yaz spor oyunlarına Ağrı,Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum,Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa,Şırnak, Tunceli ve Van illeri olmak üzere toplam 22 ilin bu müsabakalarakatılarak Atletizm, badminton, güreş, hentbol, basketbol, voleybol, judo,tekvando, masa tenisi ve işitme engelliler futbol branşlarında 6 gün süre ileoyunların süreceğini kaydetti.

Açılışkonuşmaların ardından Mardin halk oyunları ekibi gösteri düzenledi, yerelsanatçılarda mini bir konser verdi.

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable{mso-style-name:"Normal Tablo";mso-tstyle-rowband-size:0;mso-tstyle-colband-size:0;mso-style-noshow:yes;mso-style-priority:99;mso-style-qformat:yes;mso-style-parent:"";mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;mso-para-margin-top:0cm;mso-para-margin-right:0cm;mso-para-margin-bottom:10.0pt;mso-para-margin-left:0cm;line-height:115%;mso-pagination:widow-orphan;font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";mso-ascii-font-family:Calibri;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-font-family:Calibri;mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR