YAŞAM

Adıyaman’ı Artuklu Belediyesi Temizleyecek

Mardin’in Artuklu İlçe Belediyesi Depremin ardından örnek bir çalışma ve dayanışma örneği sergiledi.

Adıyaman’ı Artuklu Belediyesi Temizleyecek
16-02-2023 08:55
16-02-2023 09:02
MARDİN

Mardin’in Artuklu İlçe Belediyesi, 10 ilde etkili olan 7.7 ve 7.6’lık depremin hemen ardından teyakkuza girerek AFAD ile koordineli bir çalışma sergiledi. Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, Mardin ve Adıyaman arasında mekik dokudu, çalışmaları yakından izledi.  Meclis üyeleri ise  Zeynel Toparlı Başkanlığında belediye hizmet binasında oluşturdukları koordinasyon merkezinde aksaklıkları gidermeye çalışıyor.

   Artuklu İlçesinde  de hissedilen ve vatandaşların sokağa dökülmesine neden olan depremin hemen ardından, Artuklu Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler parkında çadır kurdu ve vatandaşlara sıcak çorba vermeye başladı.

            Adıyaman’da Temizlik ve Enkaz Kaldırma

    Depremin ardından deprem bölgesine  tırlar dolusu yardım gönderen Artuklu Belediyesi, AFAD’ın Adıyaman’ın temizlik ve enkaz kaldırma çağrısına hızla cevap verdi. Adıyaman’a 60 personel ve 20 iş makinesi gönderen belediye, Adıyaman’da kurduğu mutfakta sabah ve akşam 500 kişiye yemek verdi.

  Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, Belediye işçilerinin Iraktan gelen 200 işçi ile birlikte enkaz kaldırma ve çöp toplama hizmetini sürdürdüğünü söyledi  Tatlıdede “ Yardım Bölgesine 5 tır gıda 5 bin battaniye ve tır su gönderdik. AFAD ile işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AFAD’ın talebi üzerine Adıyaman’a enkaz ve temizlik işlerini yapıyoruz. 60 personel ve 20 iş makinesi 10 gün süre enkaz ve temizlik hizmetini sürdürecek. Duruma göre çalışma pozisyonu sürecek” dedi.

    Deprem bölgesinden Mardin’e gelen depremzedelerin de il’de bulunan KYK  ve misafirhanelere yerleşmelerine yardımcı olunduğu belirtildi.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR