POLİTİKA

Ak Parti Mardin İl Teşkilatı Basın ile Buluştu!

Ak Parti İl Başkanı Faruk Kılıç “Yeni Dünya düzenini kurmaya çalışan Egemen güçlerin güç çatışması dünya devletlerinin yeni bir pozisyon almalarını, kendi varlıklarını devam ettirebilmeleri için yeni ittifakların ortaya çıkmasına vesile olmuştur.”

Ak Parti Mardin İl Teşkilatı Basın ile Buluştu!
08-09-2022 09:33
08-09-2022 09:39
MARDİN

Ak Parti İl Başkanlığında düzenlene basın toplantısında, il genelinde parti çalışmalarını aktaran İl Başkanı Faruk Kılıç, Dünyada yaşanan  küresel, ekonomik ve fiziki savaşlarından Türkiye’nin de  etkilendiğini söyledi.

     Ak Parti Binasında Parti Teşkilatı ile basın mensuplarını çalışmaları ve hedefleri hakkında basını bilgilendiren İl Başkanı Kılıç  “Arap baharı ile başlayan Pandemi ile farklı bir boyut kazanan Rusya-Ukrayna Savaşı ile Yeni Dünya düzenini kurmaya çalışan Egemen güçlerin güç çatışması dünya devletlerinin yeni bir pozisyon almalarını, kendi varlıklarını devam ettirebilmeleri için yeni ittifakların ortaya çıkmasına vesile olmuştur.” Dedi.

   Devletlerin, askeri, ekonomik ve istihbari tüm argümanları kullanarak, olumsuzu gelişmelerden az zararla çıkama çabalarına vurgu yapan Başkan Kılıç "ABD, Çin, Rusya ve bazı Avrupa ülkeleri arasında gün geçtikçe gerilim artmış ve artmaya devam etmektedir.

Dünyanın küresel bir hal aldığı dönemde yaşanan bu gelişmelerden Türkiye’nin etkilenmesi gayet normaldir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında özellikle dış politika da Türkiye’nin İslam alemi ile yeniden temas kurması ve ilişkilerin normalleştirilmesi, Türk Cumhuriyetleri ile olan bağımız, Rusya ve Ukrayna savaşında üstlendiğimiz rol, özellikle tahıl koridorunun açılması,Sayın Cumhurbaşkanımız hem bölgesinde hem de Dünya da etkin bir aktör 

Türkiye’yi ise yeni bir güç ve bölgesinde parlayan bir yıldız haline getirmiştir.” şeklinde konuştu

                Enerji Maliyetleri ve Pandemi Ekonomik dengeleri bozdu

              Dünya da yaşanan olumsuz gelişmelerin beraberinde ekonomik sorunlar meydana getirdiğine dikkat çeken Kılıç “Pandemi nedeniyle üretim zincirinin kırılması fiyat artışlarına vesile olmuş tüm dünya da ekonomi olumsuz etkilenmiştir.   Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte enerji maliyetleri artmış bu da pandemi nedeniyle bozulan ekonominin daha da kötüye gitmesini hızlandırmıştır.

Bu bağlamda tüm dünya da Ekonomik Daralmalar yaşanmıştır. Türkiye olarak da bizlerde etkilendik. Gıda fiyatları artmış uzun zamandır durağan hale gelen enflasyon artmıştır. Hükümet olarak gerek enflasyon gerekse fiyat artışlarını önlemek amacıyla tüm argümanlar kullanılarak ekonomik istikrarın sağlanması için gerekli tedbirler alınmıştır.” Dedi

      Ekonomik istikrarın sağlanması konusunda gerekli tedbirlerin de alındığını hatırlatan Kılıç, 4 milyon haneye mali destek sağlandığını, su, elektrik ve doğalgaz borcu olan dar gelirli vatandaşların borçlarının belli bir kısmının silindiğini sözlerine ekledi.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR