GÜNDEM

Anızla elektrik direkleri yandı, 4 mahalle karanlıkta kaldı

- Mardin´de hasat sonrası yakılan anız nedeniyle tarladaki ahşap elektrik direkleri hasar gördü, 4 mahalleye enerji verilemedi

Anızla elektrik direkleri yandı, 4 mahalle karanlıkta kaldı
23-06-2015 16:45

Mardin´in Artuklu ilçesinde, hasat sonrası ateşe verilen anız nedeniyle 4 mahalleye elektrik sağlayan elektrik direkleri hasar gördü.

Alınan bilgiye göre, çevre kirliliğine yol açıp, toprağın doğal yapısına zarar verdiği gerekçesiyle yasaklanan anız yakımı, Artuklu ilçesine bağlı 4 mahallenin elektrik kalmasına neden oldu.

İlçede hasat sonrası yakılan anız, tarladaki 4 ahşap elektrik direğini kullanılamaz hale getirdi. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) ekipleri, elektrik direklerinin hasar görmesi yüzünden olası bir tehlikeyi engellemek için Nur, Yukarı Hatunlu, Kumlu ve Boztepe mahallelerine enerji sağlayan hattaki enerjiyi kesti. 

DEDAŞ´tan yapılan açıklamada, ateşe verilen anızların tarladan geçen elektrik direklerinin yanmasına neden olduğu bildirildi.

Bir süre önce Şanlıurfa´da 5 elektrik direğinin de bu şekilde kullanılamaz hale geldiği anımsatılan açıklamada, şöyle denildi:

"Mardin´de yine anız yakılması sonucu 4 direğimiz yandı. 4 köye elektrik sağlayan direkler yanınca, mal ve can güvenliği için elektriği kesmek zorunda kaldık. Bununla ilgili bazı yerel gazeteler yanlış haber yaparak şirketimizi suçlasa da 4 köydeki kesintinin sebebi budur. Yanan direklerin yerine yenilerinin konulması ve bahse konu mahallelere yeniden elektrik verilmesi için çalışmalarımız sürmektedir. DEDAŞ olarak konuyla ilgili hem Mardin´de hem de Şanlıurfa´da hukuki süreç başlattık."



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR