EKONOMİ

Araç Bakımlarında ucuzluk Müjdesi!

ENS Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Özçelik, "son dönemlerde el yakan araç bakımlarına alternatif özel servisler devreye girdi. Araç sahipleri Özel servislerde üretici garantisi bozulmadan bakım yaptırabilirler”

Araç Bakımlarında ucuzluk Müjdesi!
22-06-2022 08:24
22-06-2022 08:34
MARDİN

Son dönemlerde, birçok ürün ve hizmetin fiyat artışı ile  birlikte, gerek yakıt fiyatları, gerekse  bakım ücretlerinin artmasıyla araç kullanmanın pahalı hale geldiğini ifade  eden ENS Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Özçelik, TSE TS 12047 belgesi ile, her çeşit aracın üretici garantisi bozulmadan bakımlarını yaptıklarını söyledi.

Otomotiv sektöründe 50 yıldır faaliyet gösteren ENS Otomotiv’ in Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Özçelik ve Genel Müdür, Emre Özçelik, hayat pahalılığına paralel olarak araç bakım fiyatlarının da katlandığına dikkat çekerek, TSE TS 12047 belgesi olan özel servislerin uygun bir fiyat ile ve üretici garantisini bozmadan yaptıklarını söyledi.

Kenan Özçelik, “Ülkemizde 10 yaş ve üzeri 13,5 milyon ve 1-3 yaş arası 3 milyon otomobil bulunmaktadır. Bu denli büyük bir pazarda doğal olarak yüzlerce yetkili servis ve binlerce tamirhanenin yanı sıra kurumsal, marka bağımsız yetkili servisler de pazara dahil olmuştur. Biz de ENS Otomotiv olarak, bu gelişmelere paralel, Bosch Car marka çatısı altında kendimizi yeniledik. 2017 yılında yürürlüğe giren blok muafiyeti kanuna uygun müşterilerimize her marka araç için çok uygun fiyatlara yetkili servis standardında, üstelik garantisi bozulmadan TSE TS 12047 belgemizle hizmet vermeye başladık. Ancak, otomobil kullanıcılarını bir konuda uyarmam gerekiyor. Araç sahipleri, araçlarına yetkili servis dışında bakım yaptıracakları zaman mutlaka firmanın TSE 12047 belgesinin olduğundan emin olmalı ve faturalarını almalıdırlar.” Dedi.

 ENS Genel Müdürü Emre Özçelik ise “50 yıldır otomotiv sektöründe güven kazanmış bir şirket olarak, müşterilerimize ekonomik ve güvenilir servis hizmetinin yanında güvenli araç alım ve satım konularında da faydalı olmak üzere; Tüv Süd D-Expert çatısı altında en güvenilir, bağımsız ve tarafsız oto ekspertiz hizmetini vermekteyiz. Ayrıca, müşterilerimiz güvenle ikinci el araç almak ya da araçlarını en doğru fiyata satmalarına imkan sağlamak amacıyla, ikinciyeni.com bayiliğini de bünyemize kattık. Böylece hemşerilerimizin araçla ilgili ihtiyaç duydukları tüm hizmetleri tek bir çatı altında alabilecekleri bir araç kampüsü haline geldik.” şeklinde konuştu.

         Genel Müdür Emre Özçelik   2017 yılında yürürlüğe giren blok muafiyeti kanunu ile araç sahipleri isterlerse araçlarına özel servislerde de üretici garantisi bozulmadan bakım yaptırabileceklerini hatırlatarak, bakım yapılacak aracın markaya ait yetkili serviste bakım yaptırması artık zorunlu olmadığını sözlerine ekledi. Özçelik “kullanıcı aracının bakımlarını TSE TS 12047 HYB belgesine sahip özel servislerde de %50’ ye varan fiyat avantajlarıyla yaptırabilir. Ancak hala birçok vatandaşımız bu konu hakkında bilgi sahibi değil, ayrıca bu kanun, rekabet kurulu düzenlemeleri ile tüketicinin tüm yasal haklarını koruma altına almaktadır. Zira bazı yetkili servisler katı tutumları ve yüksek fiyat politikaları karşısında, üretici garantisini ellerinde bir koz gibi tutuyorlardı.” Şeklinde sözlerini sürdürdü.

 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR