GÜNDEM

"Arakan´da 2012´den bu yana 100 bin Müslüman katledildi"

Mardin STK Platformu, Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından Arakanlı Müslümanların katledilmesini, düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla lanetledi.

"Arakan´da 2012´den bu yana 100 bin Müslüman katledildi"
03-09-2017 11:16

Mardin´de faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu, Arakan´da Müslümanlara yönelik saldırı ve katliamları kınamak amacıyla kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Mardin merkez Artuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi´nde bulunan Fuat Yağcı Camii´nde kılınan cuma namazı sonrası yapılan basın açıklamasına halk yoğun katılım gösterdi."

Platform adına basın açıklamasını Mardin Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu adına Zeynel Tepe okudu. Öncelikle eyleme katılan Müslümanların bayramını kutlayan Tepe, Dünyanın farklı yerlerinde yaşayan birçok Müslümanın bayramın neşesini yaşamaktan mahrum olduğunu vurguladı.

Suriyeli, Iraklı, Filistinli ve Arakanlı Müslümanlar başta olmak üzere Müslümanların büyük acılar ve zulümler altında ezildiğini kaydeden Tepe, ?Bu kardeşlerimize karşı merhamet ve uhuvvetimizi kaybetmeyelim. Allah bütün mazlumların üzerindeki zulmün kalkması için yardımcıları olsun.? dedi.

Burmalı askerler ile Budistlerin 3 günde 3 bin Arakanlı Müslüman´ı katlettiklerini hatırlatan Tepe, 8 asırdır Arakan´da yaşayan Müslümanların, şimdi vatanlarından sürüldüğünü, evlerinin yakılıp topraklarının gasp edildiğini belirtti.

?Şu ana kadar 100 bin kişi katledildi?

Tepe, ?Budist çeteler, 100 kilometrelik bir ormanlık alanı ateşe vererek evlerinden kaçan Müslümanların sığındığı kampları bile küle çevirdi. 2012´den beri süren etnik temizlik sonucu 100 bini öldürüldü, 400 bin kişi ise Bangladeş, Hindistan, Tayland ve Malezya´ya sığınmak zorunda kaldı. Burma´da Arakanlılardan alınan 2 milyon hektarlık toprağa da Budistler el koydu. Evvelki gün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi yaptığı gizli toplantı sonrası açıklamasında; Myanmar´ın Arakan eyaletinde sivillerin öldürülmesinden derin endişe duyduklarınım ve şiddeti kınadıklarını bildirdi. Koca Birleşmiş Milletler´in Güvenlik üyeleri, binlerce masum sivil insanın hunharca katledilmesi karşısında sadece endişelerini dile getirerek ve olayı kınayarak sorumluluktan kurtulamazlar. Hatta bu cılız ve anlamsız sessizlikleriyle katliamları teşvik edip canileri cesaretlendirmektedirler.? diye konuştu.

?Onlar imha eder, biz ihya edeceğiz?

İslam dünyası ülkelerinin biran önce harekete geçmesi çağrısında bulunan Tepe, şunları söyledi: ?Küresel caniler, dünyanın hangi ucunda sömürülüp talan edilecek bir servet vardır diye planlar yaparken bizler, Müslümanlar olarak dünyanın neresinde aç, yoksul, mazlum ve mağdur varsa oraya adalet ve merhamet seferberliği yapmak için fedakârlıkta bulunmak zorundayız. Onlar imha, eder, biz ihya edeceğiz. Onlar fitne-fesat ile kaos planları yapar, bizler ise ıslah ve ihsan ederiz. Onlar açlık ve sürgüne zorlar, bizler ise kucak açar ve sahipleniriz. Çünkü onlar şirkin, zulmün ve felaketin zebunudurlar;  biz ise mutlak adalet ve sınırsız merhametin sahibi olan Allah´ın kullarıyız.  Mardin Sivil Toplum kuruluşları mensupları ve aziz Mardin halkı olarak bu muhterem Kurban Bayramı ve Cuma gününde bir araya gelerek bu vesileyle çağrıda bulunuyoruz;  İslam dünyası ülkeleri bir an önce harekete geçmelidir. Bu bağlamda Türkiye´nin İslam İşbirliği Teşkilatı´nın toplanarak gerekli adımları atması konusundaki çağrısını destekliyoruz.?

?Sesiz kalan her kurumu ve ülkeyi de kınıyoruz?

Myanmar hükümetini ve sessiz kalan her kurum ve ülkeyi kınadıklarını belirten Tepe, Arakanlıların yanında olduklarını deklare etti. Tepe, ?Arakanlılara insani yardım ve diplomasi konusunda ciddi adımlar atılması için çağrıda bulunuyor ve bu konularda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzu bütün kamuoyuna, ilgili ve yetkili herkese duyuruyoruz. Hiçbir şey elimizden gelmiyor diyemeyiz. En azından kalbi olarak bu mazlum kardeşlerimize, zulmün durması ve onları unutmadığımızı ifade için dualarımızla hatırlamalıyız. Fiili olarak da Arakanlı mazlum kardeşlerimize yardım ulaştıracak yardım kuruluşlarımıza katkıda bulunmalı ve onları maddi olarak desteklemeliyiz. Aziz ve Züntikam olan Allah´ım, Şahit Ol! Bizler, burada toplanan Müslümanlar olarak mazlum kardeşlerimizin sıkıntılarını paylaşıyor ve zalimleri telin ediyoruz.? diye belirtti.

Basın açıklamasının ardından kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.






Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR