EĞİTİM

Artuklu Üniversitesinden İki Öğrenci Finalde

TRT Uluslararası Belgesel Ödüllerinde İki MAÜ Öğrencisi Finale kaldı

Artuklu Üniversitesinden İki Öğrenci Finalde
18-12-2023 14:53
18-12-2023 19:41
MARDİN

TRT tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri", ulusal ve uluslararası belgesel gösterimleri ve alanında uzman konukların katılımıyla 14-17 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da düzenlendi.

"TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri" programı İstanbul Fişekhane'de gerçekleştirilen ödül töreniyle son buldu.

 Ödül Gecesinde Mardin Artuklu Üniversitesi Öğrencilerinin Başarısı Konuşuldu

"Köklü İzler, Güçlü Hikayeler" mottosuyla düzenlenene ve Türkiye'nin en büyük belgesel film festivali olma özelliğini taşıyan 14. TRT Uluslararası Belgesel Ödüllerinin Ulusal Öğrenci Filmleri Kategorisine Mardin Artuklu Üniversitesi Öğrencileri damga vurdu.

Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencileri Ferhat Kılınç “Garguli” filmiyle, Cemal Karaaslan “İyi Geceler Dede, Seni Seviyorum” filmiyle 14. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri Gecesine finalist olarak katılmaya ve yarışmaya hak kazandılar.

Gecenin sonunda Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencisi Cemal Karaaslan “İyi Geceler Dede, Seni Seviyorum” filmiyle Türkiye 3. oldu.

Rektör Özcoşar Finalist Öğrencilerini Tebrik Etti

Sosyal Medya Hesaplarından bir mesaj yayımlayarak öğrencilerini tebrik eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, mesajında şu ifadeleri kullandı.“Tebrikler Ferhat, Tebrikler Cemal,14. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri öğrenci filmleri kategorisinde ‘Garguli’ filmiyle finalist olarak yarışan Ferhat Kılınç’ı ve ‘İyi Geceler Dede, Seni Seviyorum’ filmiyle üçüncü olan Cemal Karaaslan’ı tebrik ediyorum.”

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR