GÜNDEM

AÜ ilk Uygulama Anaokulu? nu Midyat'ta açtı

Artuklu Üniversitesi ilk Uygulama Anaokulu? nu Midyat'ta açtı

AÜ ilk  Uygulama Anaokulu? nu Midyat'ta açtı
24-06-2013 18:01
v:* {behavior:url(#default#VML);}o:* {behavior:url(#default#VML);}w:* {behavior:url(#default#VML);}.shape {behavior:url(#default#VML);} 

Mardin Artuklu Üniversitesi Senatosu daha önce `Kadın Sığınma Evi`olarak değerlendirilen binanın;Midyat Meslek Yüksekokulu bünyesinde UygulamaAnaokulu? na dönüştürülmesiyle ilgili hazırlıklarını tamamlayarak hizmete açtı.

Midyat Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü? öğrencilerinin,okulöncesi eğitim çağındaki çocukların özelliklerini tanımalarına, uygulama ve stajyapmalarına olanak sağlayan  UygulamaAnaokulu?nun açılış törenine katılan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, 5 yıldan beri ilk defa senato üyeleri ile birlikteMardin dışında senato toplantısını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Midyat`taki Sivil ToplumKuruluşları temsilcileri ve basın mensuplarının da hazır bulunduğu törendekonuşan Prof. Dr. Omay, Midyat Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmasıplanlanan Turizm Yüksekokulu'nun, Mardin Merkezde yer alan ana yerleşkeçalışmalarının tamamlanmadan kurulabilmesinin önündeki engellerin aşılmasındaattıkları önemli adımlar hakkında ayrıntılı bilgiler vererek:

Mardin merkez dışındakendi ismiyle ,kendi binasıyla yüksekokulu bulunan tek ilçemiz Midyat`tır. Biryerleşke hazırlayalım. Bir Midyat Üniversitesi`nin oluşmasının zemininihazırlayalım diye bir politika, bir program çizdik." dedi.

Mardin ArtukluÜniversitesi'nin Midyat ilçesi için şu ana kadar yaptığı verimli çalışmalardandolayı memnuniyetlerini aktaran STK temsilcileri Mardin Artuklu ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay'a teşekkür etti.

Eğitimin insanın bireyselve toplumsal kimliğinin oluşumunda, sosyal ve ekonomik hayatın şekillenmesindebirinci derecede önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Omay, Açık ÖğretimSınavlarının ilçede yapılması ve Kürtçe, Arapça dil kurslarının açılması yönündekitaleplere olumlu baktıklarını , senato üyeleri ile birlikte bu önerilerideğerlendireceklerini kaydetti.

Mardin ArtukluÜniversitesi Midyat Meslek Yüksekokulu'nda çalışan akademik ve idari personelinçocuklarının eğitim biliminin gereklerine uygun olarak bakımlarını sağlamakamacıyla kurulan Uygulama Anaokulunun açılış töreninde;

Mardin ArtukluÜniversitesi Senato üyelerinin yanı sıra Midyat MYO Müdürü Esnaf ve SanatkârlarOdası, Ziraat Odası, Eğitim Bir-Sen, Özgür Eğitim Sen, İmam Hatip LiseleriMezunları Derneği, Diyanet Sen, Umutla Yaşam Derneği, Midyat Aktif ÖğretmenlerDerneği, Midyat Sanayici İşadamları Derneği, Midyat Eğitim ve Yardımlaşma,Midyat Eğitimcileri Derneği, Midyat ve Köyleri Kalkındırma ve Dayanışma Derneğitemsilcileri hazır bulundu.

Normal 0 false 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable{mso-style-name:"Normal Tablo";mso-tstyle-rowband-size:0;mso-tstyle-colband-size:0;mso-style-noshow:yes;mso-style-priority:99;mso-style-qformat:yes;mso-style-parent:"";mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;mso-para-margin:0cm;mso-para-margin-bottom:.0001pt;mso-pagination:widow-orphan;font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";mso-ascii-font-family:Calibri;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-theme-font:minor-fareast;mso-hansi-font-family:Calibri;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-font-family:Arial;mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR