GÜNDEM

Baroların çözüm süreci açıklaması

- Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki barolar, yaptıkları ortak açıklamayla çözüm sürecinin devam ettirilmesi gerektiğini bildirdi

Baroların çözüm süreci açıklaması
15-07-2015 13:08

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki barolar, yaptıkları ortak açıklamayla çözüm sürecinin devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.

Bölge baroları tarafından hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Mardin Baro Başkanı Azat Yıldırım, başkanların ortak görüşünün Çözüm Sürecinin devam ettirilmesi yönünde olduğunu söyledi.

Yıldırım, Kürt meselesinin çözümüne dair büyük bir toplumsal destekle devam eden çalışma ve arayışların, seçim sürecinde gündelik siyasal kaygılarla askıya alınması ve adeta bizzat siyasetçiler eliyle itibarsızlaştırılmasını, halkın 7 Haziran seçimlerinde ortaya koyduğu tercih ve çözüm sürecine verdiği güçlü destekle onayladığını ve siyaset kurumunu sürecin devamından yana cesaretlendirdiğini kaydetti.

Ortadoğu´da dengelerin, gücün, sürekli olarak değişmesi karşısında belki de tek değişmeyecek gerçeğin hem Türkiye´nin iç barışı hem de bölge barışı için Kürt meselesinin bir an önce çözülmesi gerçeği olduğunu kaydeden Yıldırım, siyasi partileri gerek koalisyon arayışların ve gerekse de yeni yasama dönemi faaliyetlerinde, çözüm sürecini ve yeni, çoğulcu, çağcıl, sivil bir anayasayı esas alınmsı gerektiğini ifad etti.

Yıldırım, şöyle dedi:

"Türkiye´yi, sadece Kürtler için değil, Suriye´de yaşayan bütün etnik ve dini farklılıklar için insani bir yaşam alanına dönüşen Rojava´ya dair siyasetinin barış sürecinin bir parçası olduğunu unutmadan gözden geçirmeye ve bu konuda özellik Kürt toplumunu yaralayan siyaset dilinin değiştirmeye davet ediyoruz. Oluşan meclis yapısı ve sorunun çözümünde sivil siyasetin elinin güçlenmesi karşısında ateşkesin bozulması ile bütün bir siyaset kurumu yara alacaktır. Bu nedenle tüm tarafları çatışmasızlık ortamının kalıcı bir barışa evrilmesi konusunda ısrarcı olmaya, barışa hizmet etmeyecek, söylem, tutum ve açıklamalardan kaçınmaya davet ediyoruz."



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR