POLİTİKA

Başkan Adayı Erin’e Coşkulu Karşılama

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı açıklanan Erin için Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı'nda karşılama töreni düzenlendi.

Başkan Adayı Erin’e Coşkulu Karşılama
21-01-2024 18:48
21-01-2024 19:42
MARDİN

         Mardin Ak Parti Büyükşehir  Belediye Başkan Adayı Vali Abdullah Erin, Mardin Havalimanında yaklaşık 5 bin kişi tarafından karşılandı, havalimanı giriş  ve çıkışında   araç kuyrukları oluştu

         İçişleri Bakanlığı nezdinde, kaymakamlık, vali yardımcılığı, DİKA Genel sekreterliği, Adıyaman ve Şanlıurfa Valiliğini başarı ile  yürütün ve görev yaptığı yerlerde sevilen ve saygı duyulan Abdullah Erin Ak Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak memleketine geldi. Mardin Havalimanında büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Erin, yarım saat karşılamaya gelenlerle tokalaştı. Vali Erin,Ak Parti Milletvekili, Faruk Kılıç, Dr. Muhammed Adak, MKYK üyesi Orhan Miroğlu ile birlikte geldiği havalimanında; Ak Parti İl Başkanı Vahap Alma, ilçe belediye başkanları, Ak Parti Kadın, Gençlik kolları başkan ve üyeleri 5 bin dolayında partili ve seveni karşıladı.

                   Annesinin Elin Öptü

        Mardin Havalimanına Abdullah Erin’in akrabaları da karşılayanlar arasındaydı. Abdullah Erin’in Annesi Makbule Erin’de karşılamaya gelen arasında yer aldı. Erin annesinin elini öptü, hayır duasını aldı.

      Uzun bir araç konvoyu eşliğinde Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezine giden Başkan Adayı Erin, burada toplanan partililere ve sevenlerine selamlama konuşması yaptı.

Programda konuşan Erin, yaklaşık 35 yıllık memuriyet ve siyasi hayatında yurt içinde ve dışında birçok programa katıldığını ancak şimdiki kadar duygu yüklü bir anı hatırlamadığını söyledi.

Erin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mardin'in bir evladı olarak büyük bir sorumluluk ve onur olarak kabul ettiğim Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak karşınızdayım. Mardin eşsiz bir şehir, medeniyetin beşiği. Tarımın, ticaretin, lojistiğin tam merkezinde yer alan en önemli şehirlerden biri. Turizmde dünyanın sayılı merkezleri ile büyük mücadeleyi ortaya koyabilecek zenginliğe sahip bir iliz. Bütün ilçelerimiz dünyada ilgili sektörlerle rekabet edebilecek potansiyele sahip. Özellikle AK Parti hükümetleri döneminde Cumhurbaşkanımız liderliğinde Mardin'imizin yıllarca birikmiş sorunlarının önemli bir bölümü ortadan kaldırıldı. Bütün bunlara rağmen Mardin ticarette, ulaşımda, altyapıda ve turizmde hak ettiği noktada değil çünkü Mardin, çok daha büyük bir potansiyeli ve zenginliği barındırıyor. Büyükşehir Belediyesini birlikte aldığımızda çok kısa sürede Mardin, dünyanın gündemine oturacak."

 - "Kimlik siyasetine hapsedilmiş bir siyasetle bir yere varma şansımız yok"

 Çok sayıda kültürün bir arada yaşadığı Mardin'in geçmişte bu yönüyle insanlığa ilham kaynağı ve yol gösterici olduğuna işaret eden Erin, böyle bir şehirde kimlik siyasetini şehre ihanet gördüklerini dile getirdi.

 Herkesi olduğu gibi kabul edecek ve kucaklayacaklarını belirten Erin, "Dünya medeniyetlerine öncülük etmiş olan bu toprakları, örneklik teşkil eden bu kadar büyük bir hazineyi, siyaseten dar, anlaşılmaz kimlik kavgasını dönüştürürseniz en büyük ihaneti etmiş olursunuz. Kimlik siyasetine hapsedilmiş bir siyasetle bir yere varma şansımız yok. Kürt, Türk, Arap olmaktan mutluluk duyacağız, iftihar edeceğiz. Memleketimize, milletimize daha fazla hizmet etmenin kavgasını vereceğiz. Her renge ve farklı kültüre, anlayışa gideceğiz. Bugüne kadar farklı siyasi partilere oy vermiş kardeşlerimizin hepsine gideceğiz, derdimizi anlatacağız. Nezaketimizden taviz vermeyeceğiz." diye konuştu.

 Erin, seçimin demokratik ortamda şölen ve bayram havasında geçmesini diledi.

 Programda AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, AK Parti Mardin milletvekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak, AK Parti İl Başkanı Vahap Alma, İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Atlı ve İl Kadın Kolları Başkanı Esengül Aydın Sancar da konuşma yaptı.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR