SPOR

Başkan Aşar, Mardinspor Hak ettiği Yerde Değil

Mardin 1969 Spor Kulüp Başkanı Rıdvan Aşar “Sporun geleceği adına seçime kadar Mardin'e tesis ve stadyum kazandırılmalı”

Başkan Aşar, Mardinspor Hak ettiği Yerde Değil
25-12-2022 08:38
25-12-2022 08:46
MARDİN

         Mardin 1969 Spor Kulüp Başkanı Rıdvan Aşar ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Erganispor maçı öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Aşar, Modern Stadyumu olmayan tek büyükşehir olan  Mardin'e  tesis ve modern bir stadyumun kazandırılması gerektiğini söyledi.

      Basın mensuplarıyla kulüp binasında yapılan toplantıya Kulüp Başkanı Rıdvan, Başkan Yardımcısı Rıdvan Aktürk, Sayman Necmeddin Nas ve Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü katıldı. Rıdvan Aşar, yönetime geldikleri günden beri Mardin 1969 Spor menfaatleri doğrultusunda gecelerini gündüzlerine kattıklarının altını çizdi. İş adamlarıyla, taraftarıyla, siyasetçileri ile, bürokratlarıyla  takıma destek verilmesi gerektiğini belirten Aşar, güçlü bir lobiyle her platformda takıma sahip çıkılmasını istedi.

         Ligin ilk devresini de değerlendiren Aşar, ilk devrede hakem hataları yüzünden  istedikleri sonuçların alınmamasına rağmen ligi  iyi bir yerde kapatacaklarını vurguladı. Aşar, Mardin 1969 Spor'un hakkının profesyonel lig olduğunu kaydetti. Başkan Aşar, şehir olarak kenetlenerek bunu başaracaklarına inancının tam olduğunu söyledi.

    Kurumsallaşmak için stadyum ve tesisin olması gerektiğini anlatan Rıdvan Aşar, "Mardin 21 Kasım Şehir Stadyumu 1970'li yıllarda hizmet veren bir stadyumdu. Artık birçok şehirde yeni ve modern stadyumlar ve spor kompleksleri yapıldı. Biz de kalıcı başarılar yakalamak, daha çok gencimizi spora kazandırmak, Mardin 1969 Spor'umuzu profesyonel liglere çıkarmak istiyorsak acilen tesisleşmeye gitmeliyiz. Acilen bakanlık tarafından  stadyumunun ve tesisimizin yapılması gerekiyor. Buradan milletvekillerine sesleniyorum;  stadyum ve tesisi seçime kadar Mardin’e kazandırmalıyız. Aksi takdirde seçimden sonra stadyum ve tesisin  yapılması zorlaşır. Maalesef yeni stadı olmayan, spor kompleksi, tesisi olmayan tek büyükşehir Mardin'dir. Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır gibi komşu illerimize bakıyoruz buralarda tesis ve stadyumlara bakıyoruz bizim ne eksiğimiz var bu şehirlerden. Bu konuda maalesef Valimiz  Sayın Mahmut Demirtaş haricinde kimseden destek göremiyoruz. Güçlü bir lobiyle şehrimize bunları kazandırmalıyız." diye konuştu.

 

Basın mensuplarından da destek beklediklerini  söyleyen  Aşar, "Mardin 1969 Spor'un sesi olmanızı istiyoruz. Her maçımızda basın mensuplarımız da sahada olduğu zaman hakemler daha adil kararlar verecektir. Çünkü basının olduğu yerde her şey kayıt altına alınıyor. Basının olduğu yerde hakemler sahada istediği gibi keyfi kararlar vermeye çekinir." şeklinde konuştu.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR