GÜNDEM

Battı-Çıktıda Mutlu Sona Doğru..

Mardin-Diyarbakır-Kızıltepe kavşağında başlatılan alt ve üst geçit çalışmalarında son aşamaya gelindi

Battı-Çıktıda Mutlu Sona Doğru..
03-01-2018 21:08

  Haber:Mehmet Çelik

 Mardin şehir trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan Kızıltepe-Mardin-Diyarbakır kavşağındaki battı-çıktı çalışmalarında sona gelindi. Mardin Valisi Mustafa Yaman, kavşakta sürdürülen çalışmaların Mart ayına kadar tamamlanarak  battı-çıktının hizmete gireceğini söyledi.

           Mardin-Kızıltepe-Diyarbakır kavşağında başlatılan battı- çıktı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Güçlü bir makine ve ekipman ile sürdürülen çalışmalar kayalık ve sert zemine rağmen hedeflenen zamanda tamamlanacak.

                    Sert Kayalara Kontrollü Dinamit

         Çalışma alanlarında sert kayaların yumuşatılması ve battı-çıktının hedeflenen zamanda hizmete açılması için, mühendis ve teknik heyetin kontrol ve denetiminde dinamitler patlatıldı. Orta bölümde kazı çalışmaları tamamlandı. Perde beton ve kirişler  atıldı.

                   Bir hafta sonra sınırlı araç geçişi sağlanacak

         Perde beton ve kirişleri atılan orta kısımdan, 10 güne kadar araç geçişine izin verilecek. Kızıltepe istikametinden gelen araçlar, Ravza Caddesine girmeden  İldo pastanesi önünden kuzeye doğru geçebilecek.

                 Mart Ayına kadar hizmete  açılacak

         Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, battı-çıktı çalışmalarında zeminin beklenildiğinden daha sert çıktığını söyledi. Vali Yaman ? Battı-çıktının orta kısmında kazı çalışmaları tamamlandı. Şehir merkezindeki trafiği rahatlatmak için, 10 güne kadar  üst yapı çalışmalarını da tamamlayarak Kızıltepe istikametinden tek yönlü araç  geçiş sağlanacak. Mart ayına kadar kavşak tamamen trafiğe açılacak. Battı-Çıktı´nın  hizmete açılması ile hem trafik akışında bir rahatlama  sağlanacak, vatandaşımız da rahat bir nefes alacak.? Dedi.

                   Belediyenin Parasını Halkın Hizmetinde Harcıyoruz

           Göreve geldikleri günden beri, belediyeye gelen paraların halkın hizmetinde harcanacağını yüksek sesle dillendirdiklerini ifade eden Vali Yaman ? Halk için gelen parayı halkın hizmeti için harcıyoruz. Köylerimiz sıcak asfaltla tanıştı. Normal asfaltı muhtarlarımız istemiyor artık. Göreve geldiğimiz günden beri 1 milyar 200 milyon liralık hizmet gerçekleştirdik. Taziye evleri, ağaçlandırma çalışmaları, yol kenarlarının ağaçlandırılması, kaldırımlar ve halkın nefes alabileceği parklar ile çocuk parkları yapıyoruz. Bir yıla 15-20 yıllık hizmeti sığdırdık. Vatandaşımız hizmetin en güzeline, en iyisine layıktır. Hizmetlerin aksaksız yürütümünde, sayın cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın, bakanlarımızın, milletvekillerimizin sınırsız desteklerini gördük. Vatandaşlarımız adına kendilerine  şükranlarımı sunuyorum?



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR