EĞİTİM

Belediye’den eğitime destek, 29 bin öğrenciye ücretsiz deneme sınavı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından, İl genelinde Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrencilerin sınava hazırlık süreçlerini desteklemek amacıyla ikinci kez ücretsiz deneme sınavı düzenledi.

Belediye’den eğitime destek, 29 bin öğrenciye ücretsiz deneme sınavı
21-04-2022 12:45
21-04-2022 12:48
MARDİN

       412 okulda eş zamanlı gerçekleşen deneme sınavına 8. Sınıf düzeyinde 17 bin 819 öğrenci, lise düzeyinde ise 11 bin 326 öğrenci olmak üzere toplam 29 bin 145 öğrenci katıldı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ile birlikte, Artuklu İlçesinde bulunan Gülser-Mahmut Tatlıdede Ortaokulunda deneme sınavına giren öğrencileri ziyaret etti, başarılar diledi.

     Vali Demirtaş, “öğrencilerimiz yapılacak olan bu deneme sınavlarında eksikliklerini görerek kendilerini değerlendirme imkânı bulacak” dedi.

Vali Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü;

‘’Bugün Mardin genelinde 412 okulumuzda 29.145 öğrencimiz deneme sınavına giriyor. Büyükşehir Belediyesi ve Mardin Valiliği olarak biz bu sınavın ikincisini yapıyoruz. İnşallah kısmet olursa üçüncüsünü de yapacağız. Bundan sonra sadece bir sınavımız kalıyor. Temel amacımız çocuklarımızın gireceği sınavlarda başarılı olmaları. Onların başarılarını nasıl arttırabiliriz diye deneme sınavları yapıyoruz. Çocukların hangi dersten başlamaları gerektiğini, soru teknikleri nasıl, eksikleri var mı yok mu? Bunları görebilme imkânımız olacak. Tek amacımız çocuklarımızın başarılı olmaları. Bizim yaptığımız sınavın amacı yapılacak olan liseler arasındaki durumlarını görmeleri ve üniversite sınavında daha başarılı olmalarını sağlamak. İnanıyorum ki çok ciddi bir katkı sağlayacak. Deneme sınavlarımızı ücretsiz bir şekilde yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinden finanse ediyoruz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum, çocuklarımıza başarılar diliyorum.’’

       Vali Demirtaş’a Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu  eşlik etti.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR