GÜNDEM

Belediye'den Müjdeli Haber?

-Yeni Yapılarda Otoparkı,Yeşil Alanı Ve Parkaı Omayan Yapılara Ruhsat Verilmeyecek.

Belediye'den Müjdeli Haber?
23-12-2014 07:19

 

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, yeni yapılarda yeşil alan, park ve otoparkı olmayan yapılara yapı ruhsatı verilmeyeceğini söyledi.

Artuklu Belediyesi, kentin rastgele, ve her türlü planlamadan uzak bir biçimde çarpık kente dönüşmesini engellemek amacıyla yeni bir karar aldı. Belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce verilen yapı ruhsatlarında 21624 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Otopark yönetmenliğinin 7. maddesi karara bağlandı. Buna göre yeni yapılara, park, otopark ve yeşil alan bırakmayanlara yapı ruhsatı ve iskan belgesi verilmeyeceği belirtildi.

Yeni imar kararını imzalayan Eş Başkan Emin Irmak, seçimlerden önce vaat ettikleri ekolojik yaşam belediyeciliğinin ilk icraatlarını bugünden itibaren yaşama geçirdiklerini hatırlatarak, kentin artık yeni bir yüzünün olacağını sözlerine ekledi. Irmak, aldıkları yeni karar ile kente yapılan yeni yapılarda yeşil alan, park ve otopark alanlarının zorunlu hale getirildiğini dile getirdi. Irmak, aldığımız yeni karar ile bilinçsiz kentleşmenin önünü de almış olduk.Hiç kimseye bu konuda müsamaha gösterilmeyecek.Artuklu'da yaşayan insanlarımızın rahat nefes almalarını sağlamaya kararlıyız? dedi.

 



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR