ASAYİŞ

Berber Kılığına Giren Gaspçılar Mobeseye takıldı

Mardin´in Midyat İlçesinde, berber kılığına giren, evine girdikleri vatandaşın 30 bin lirasını alıp kaçan 2 şüpheli mobeseye takıldı.

Berber Kılığına Giren Gaspçılar Mobeseye takıldı
21-05-2020 10:54

Midyat ilçesinde,  bir vatandaşın evin, belediye tarafından tıraş etmek için gönderildiklerini söyleyen 2 kişi, içeri girdikten sonra vatandaşa silah çekip ve darp ederek 30 bin lirasını alıp kaçtı.

            Mardin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ve Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalar başlattı.

          400 Saatlik kamera kayıtları incelendi.

      Şüphelilerin olay yeri adresine gelişi ve kaçış güzergâhı üzerinde bulunan PTS, Mobese,  özel veya kamu kuruluşlarına ait güvenlik kamera kayıtlarından elde edilen yaklaşık 400 saatlik kamera görüntüleri üzerinde hiçbir detay atlamadan titizlikle yapılan incelenmeler, ilçeye giriş çıkış yapan şüpheli olabileceği değerlendirilen araçların tetkik edilmesi, eşkâli belirlenen şüphelilerin kimliklerinin tespite yönelik sokak çalışmaları gerçekleştirildi.

       İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamamada ?Elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda, Adli Makamların talimatı ile olayı gerçekleştiren ve yardım ettikleri tespit edilen toplam 4 şüpheli şahıs eş zamanlı yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alınmıştır.. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada (2) adet kurusıkı tabanca ve (90) adet kurusıkı fişek ve (1750 TL) para elde edilmiştir.

         Şüpheli şahıslar haklarında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte Adli Makamlara sevk edildi. Nitelikli Yağma suçundan tutuklanarak cezaevine teslim edilmişlerdir.

İlimiz genelinde mevcut huzur ve güven ortamının sağlanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin temini için yürütülen çalışmalarımız kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam etmekte ve tüm güvenlik tedbirleri alınmaktadır.? İfadelerine yer verildi.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR