EKONOMİ

Bu Platform İş Yapar

Mardin’e ilişkin sorunları tespit etmek ve bunların çözümüne yönelik faaliyetlerde bulunmak amacıyla oluşturulan Mardin Kalkınma Platformu (MARKAP) ilk toplantısını yaptı

Bu Platform İş Yapar
20-01-2023 21:04
20-01-2023 21:20
MARDİN

Mardin’e ilişkin sorunları tespit etmek ve bunların çözümüne yönelik faaliyetlerde bulunmak amacıyla oluşturulan Mardin Kalkınma Platformu (MARKAP) ilk istişare toplantısını, Mardin Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde gerçekleştirdi. OSB Başkan Vekili Nasır Duyan ev sahibi sıfatı ile tüm STK başkanlarına ve katılımcılara teşekkür etti.

  Mardin Sanayisi ve ticaretinde etkin isimlerden  oluşan platformun ilk toplantısında, MARKAP’ın Kurumsal Altyapısının Oluşturulması, II.İstişare Toplantısının Yer ve Zamanın  Tespiti, MARKAP Mardin Sorun ve Çözüm Dosyasının Müzakeresi, Yeni Dönem Faaliyetleri masaya yatırıldı.

Toplantıda ayrıca şu  kararlar alındı

MARKAP, zaman içerisinde kurumsal altyapısını oluşturacak. Bu amaçla Platforma yeni üyeler dahil edilecek ve her kurum, platformun etkin işleyebilmesi için üstüne düşen sorumluluğu yerine getirecek. Yeni üyelerin dahil edilmesinde kurumsal temsil kabiliyeti dikkate alınacak.

 Toplantının ana gündem maddesi, Mardin Sorun ve Çözüm Dosyasının müzakeresi idi. Bu çerçevede, tarım, sanayi ve hizmet sektörlerine yönelik tespit edilen sorunlar alt başlıkları itibariyle müzakere edildi ve en yüksekten en düşüğe doğru öncelik sırasına konuldu. Bunlar ilgili Bakanlıklar ve Kurumlar itibariyle tekrar tasnif edildi.

  Mardin Sorun ve Çözüm Dosyası dinamik bir içerikte olacak. Bu kapsamda, sorunlar çözüldükçe ve ilave sorunlar tespit edildikçe dosya güncellenecek. Böylece mevcut sorunların çözümüne yönelik çalışmalarda bulunulacak.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR