EKONOMİ

BUSİAD'dan enflasyon mesajı

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, mart ayı enflasyon rakamları hakkında yaptığı açıklamada, “Yüksek enflasyon, yüksek ateş gibidir, acil düşürülmesi gerekir” dedi.

BUSİAD'dan enflasyon mesajı
05-04-2021 12:46

BURSA (İGFA) - BUSİAD Başkanı Türkay, aylık enflasyonun 1.08, yıllık ise 16.19 olarak gerçekleşmesinin beklenen bir gelişme olduğunu, ancak mayıs ayından itibaren, artış hızında yavaşlama umduklarını ifade ederek, şöyle devam etti.:

“Enflasyonda düşüş için önce istikrara inanıyoruz. Ardından tarlalarda yaşanacak bollukla, tırmanışın kesilmesine ve ithal tüketim yerine yerli ürün alarak çarkların daha hızlı dönmesine katkı sağlanmasını umuyoruz. Aksi halde, her ay biraz daha fakirleşme yaşanacak ve bununla baş etmek gerçekten güçleşecek. Önümüzün yaz olması, pandeminin etkilerinin aşı ve açık hava ile azalması umudumuz.”

Türkay, mart başına kadar pandemide gösterilen başarının bir ayda heba olduğunu da hatırlatarak, “Bizler bireyler olarak göstereceğimiz azami gayretle aslında dolaylı olarak ekonomik verilerin de düzelmesine katkı sağlamış olacağız” dedi.


Editor : Alaaddin Ala
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR