POLİTİKA

CHP Mardin İl Başkanı Eken” 5 Belediye Başkanlığını alacağız”

CHP Mardin İl Başkanlığına geçici olarak atanan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Prof.Dr. Hasan Eken, gazetecilerle buluştu, hedeflerini anlattı. Mardin’de 5 belediye başkanlığını kazanacaklarını söyeledi

CHP Mardin İl Başkanı Eken” 5 Belediye Başkanlığını alacağız”
02-10-2023 12:17
02-10-2023 12:21
MARDİN

 

         CHP Mardin İl Başkanlısına geçici olarak atanan ve il genelindeki teşkilatları yeniden oluşturması istenen, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Ekonomi Profesörü Dr. M.Hasan Ekmen, il teşkilatı ile birlikte basın mensuplarının karşına çıktı, hedeflerini anlattı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

         Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşundan bu kadarki gelişimini, parti içinden ortaya çıkan siyasi oluşum ve partileri kısaca anlatan İl Başkanı Eken, Mardin İl Başkanlığını geçici olarak yürüttüğünü 7 ekimde yapılacak il kongresine delegelerin %10 desteğini alan herkesin demokratik hakkını kullanarak aday olabileceğini söyledi.

        Mardin ev Bölgenin CHP’nin kalesi iken, siyasi gelişmelerin ve yerelde parti içindeki yanlışlıkların CHP’nin oy oranının ve bölgedeki tabanının başka siyasi partilere kaydığına dikkat çeken Eken, “ İl Başkanlığına, geçici geldim. Teşkilatlanmanın ardından kongremizi yapacağız. Seçimleri kazanan arkadaşımız il başkanlığı koltuğuna oturacak. Delegelerin %10’nun desteğini alan her arkadaşımız demokratik hakkın kullanıp başkanlık için başvuru yapabilecek. Seçimi kazanacak arkadaşımızın aynında, arkasında olacağız”  dedi.

Farklı bir başlangıç ile sorgulayan hesap soran bir teşkilat olduk

Mardin İl Başkanlığı görevine atandığı günden beri, gerek kayyım belediyeleri, gerekse Mardin temel sorunları üzerinde hassasiyetle durduklarını ifade eden Başkan Eken “ Teşkilatlanmayı sağlam temeller üzerinde kurmaya çalışırken, kayyum belediyelerinin halkını parasını nasıl kullandığını ve değerlendirdiğini de sorgulamaya çalıştık. Belediye başkanların dilekçe verip bilgi istedik. Nusaybin Sınır Kapısının açılması için sınır kapısı önünde basın açıklaması yaptık, Mazıdağı Etifosfat tesislerinin işleyişini gündemimize aldık. Çarpık kentleşmeyi, Mardin Kalesinin turizme açılması açı kamuoyu oluşturmayı hedefledik. İl genelinde halkımızın  CHP’ye bakış açısını ve yeniden güvenini sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda olumlu tepkiler alıyoruz” şeklide konuştu.

            5 Belediye Başkanlığını alacağız

  Yerle seçimler yaklaşırken, çalımlarını doğru yer ve doğru ortamda şeffaf bir şekilde sürdürmeye devam emceklerini kaydeden Başkan Eken “Mardin’de ve bölgede iyi bir çıkış yapacağımıza inanıyorum. Siyasetten kendisini dışlayan değerli siyasetçiler var. Onlarla buluştuk, buluşmaya devam edeceğiz. Doğru yerde doğru adaylarla yola çıktığımızda hissettiğimiz desteğin artacağını ve 5 ilçe belediye başkanlığını alacağımıza inanıyorum. Yolumuza bu düşünce ve inançla çıktık. Genel kongremizin ardından ülke genelinde, bölge ve Mardin’de çalışmalarımızı bu hedef inançla devam ettireceğiz.” Diye konuştu

        İl Başkanı Prof.Dr. Eken,  muhalefetin halk adına iktidarı  denetleme görevi bulunduğunu,  basının da  halka adına, hem iktidarı hem de muhalefeti  denetleme görevinin bulunduğunu, CHP  İl Başkanlığına gelecek eleştirici ve önerileri memnuniyetle karşılayacaklarını sözlerine ekledi.

 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR