EKONOMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altunkaya’yı kutladı

Mardin-Midyatlı olan Hemşerimiz Mahsum Altukaya'nın sahip olduğu Altunkaya Grup, Meyve ve sebze mamulleri sektöründe bir kez daha Türkiye’nin ihracat şampiyonu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altunkaya’yı kutladı
19-09-2021 13:44
19-09-2021 13:52
MARDİN

Gaziantep ve ülke ekonomisine yön veren kuruluşlar arasında yer alan Altunkaya Grup, farklı sektörlerdeki başarıları ile ülkemizin yüzünü ağartıyor. Altunkaya Grup, Türkiye’nin meyve ve sebze mamulleri ihracatında bir kez daha şampiyon olarak önemli bir başarıya imza attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sektör şampiyonluğu ödülünü alan Altunkaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya’yı kutlayarak, sektörle ilgili bilgiler aldı.

         Türkiye İhracatçılar Meclisi 28. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu TİM Başkanı İsmail Gülle ve TİM’e bağlı bulunan bütün ihracatçı birlikleri başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye İhracat Şampiyonları Ödül Töreninde Meyve ve Sebze Mamulleri Sektöründe Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren ihracat rekortmeni Gaziantep merkezli bir firma olan Altunkaya Grup oldu. Türkiye’nin İhracat Şampiyonluk ödülünü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Adil Karaismailoğluve TİM Başkanı İsmail Gülle’den alan Altunkaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya başarının bir ekip işi olduğunu ifade ederek ödülü takdim eden Karaismailoğlu ve Gülle’ye teşekkür etti.

Erdoğan Altunkaya’yı kutladı

 Türkiye’nin hububat bakliyat sektörlerindeki gelişmesine önemli katkılar sağlayan Mahsum Altunkaya’yı kutlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Altunkaya’dan sektörel ihracatla ilgili bilgiler de aldı. Türkiye’nin en önemli ihracatçı firmaları arasında yer alan Altunkaya Grup bir çok alanda Türkiye’ye önemli oranda döviz girdisi sağlarken Türkiye’nin global markalarını da bünyesinde barındırıyor. Ödülün kendileri çok mutlu ettiğini ifade eden Başkan Mahsum Altunkaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hububat bakliyat sektöründeki gelişmelerle dünya pazarlarında yaşanan sıkıntılar hakkında çeşitli bilgiler verdiğini de sözlerine ekledi. Aldığı ödülü Altunkaya ailesi adına aldığını da ifade eden Başkan Mahsum Altunkaya “Başarı bir ekip işidir. Altunkaya Grup bünyesinde faaliyet gösteren çalışanlarımızın el birliğiyle elde ettiği bu başarıdan dolayı onları da yürekten kutluyorum” dedi. 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR