GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin´de

- Erdoğan, "Meclis Başkanı seçiminden önce Başbakan Ahmet Davutoğlu´na hükümeti kurma görevinin verileceği" yönündeki haberlere ilişkin, "Meclis Başkanı seçiminden önce böyle bir düşüncem yok" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin´de
20-06-2015 20:41

 


-Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres ve sinema oyuncusu BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie´yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Meclis Başkanı seçiminden önce Başbakan Ahmet Davutoğlu´na hükümeti kurma görevinin verileceği" yönündeki haberlere ilişkin, "Meclis Başkanı seçiminden önce böyle bir düşüncem yok" dedi.

Erdoğan, Midyat Kasr-ı Nehroz Otel´de Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ve sinema oyuncusu BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie´yi kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin ardından otel çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriye ve Irak´tan Türkiye´ye sığınan mültecilerin durumuna değinen Erdoğan, "Muhacirler için kapılarımızı kapatmadık, kapatmayacağız. Yine ensar olmaya devam edeceğiz" dedi.

"Şartlar, normale dönünceye kadar bu gayretimizi sürdüreceğiz. Biz veren el olduk, ensar olduk. Hiçbir zaman da şu 5 yıllık sürede kaybetmedik" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bundan sonraki süreçte de bunu sürdürerek insani, vicdani, İslami görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. Bunları kendileriyle müzakere ettik. Onlarda zaten gerçekten Türkiye´nin bu üstlendiği görevi her yerde savunduklarını ifade ettiler. Zaten onlar şu an kampa geçtiler. Bizde cami açılışından sonra kampta iftarımızı açacağız. Oradaki tüm mültecilerle bir arada olacağız." 

Bir gazetecinin "BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie ilk Türkiye´ye geldiğinde 10 binden fazla mülteci vardı. Şimdi 2 milyona yakın sığınmacı Türkiye´de var. Bu konu gündeme geldiğinde Jolie nasıl karşıladı? " sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Anlattım bunu da kendisine hatırlattım. Bizim açık kapı politikamız ve kapıları hiçbir zaman kapatmadığımızı söyledim. Tel Abyad´tan yaklaşık 23 bin kişiyi kabul ettik. Bu birkaç gün içerisinde olan bir olaydır. Hemen kendilerini kapıları açarak aldık. Çünkü bombalar yağıyor. İnsanları ölüme terk edecek halimiz yok. Gelenler şartları normalleşen yerlerde tekrar geri dönüyorlar. Kobani´de olduğu gibi 60 bin insan geri döndü. Temenni ederiz ki burada da şartlar normale dönsün. O insanlar evlerine yurtlarını tekrar geri dönsün."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Meclis Başkanı seçiminden önce Başbakan Ahmet Davutoğlu´na hükümeti kurma görevinin verileceği" yönündeki haberlere ilişkin soru üzerine, "Afedersiniz sağıra hakaret etmek istemiyorum. Duymaz uydurur. Bunların yaptığı iş budur. Meclis Başkanı seçiminden önce böyle bir düşüncem yok" diye yanıtladı.

 

- Erdoğan, Midyat Belediyesini ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Midyat Belediyesini ziyaret etti.

Erdoğan, Hacı Osman Altunkaya Camisi´nin açılış töreninin ardından geldiği Midyat Belediye Başkanlığı girişinde, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve belediye çalışanlarınca karşılandı. 

Yaklaşık 15 dakika süren ziyarette Erdoğan´a, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın eşlik etti.

Erdoğan, belediye ziyaretinin ardından, Kasr-ı Nehroz Oteli´nde Mardin´in sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Akçakaya Mahallesi´ndeki Midyat Çadır Kentinde düzenlenen iftar programına katılmak üzere otelden ayrıldı.

 

 

- Erdoğan, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, 70´ye yakın sivil toplum kuruluşu temsilcisini kabul etti.

Kasr-ı Nahroz Oteli´ndeki kabul, basına kapalı gerçekleştirildi.

Görüşme yaklaşık 30 dakika sürdü.

Haber-Fot: Selahattin Erol- AA



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR