POLİTİKA

Davutoğlu, Mardin'de kongreye katıldı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Mardin 1'inci Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Davutoğlu, Mardin'de kongreye katıldı
14-01-2021 20:06
Özel bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sosyal mesafe kuralına dikkat edilen kongrede, partililer içeriye maske ve ateşleri ölçülerek alındı. Kongrede partilileri selamlayan Davutoğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.""

Yedi bin yıl önce yedi ayrı dilin, yedi ayrı dinin, yedi ayrı kültürün yaşadığı kardeşlik ve barış şehri Esselamualeykum, Roj baş, Şlomo 3 dilde partililerini selamlayarak söze başlayan Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hatırlarsanız Başbakan iken Davos’ta basın toplantısında “Türkiye’ye geldiğimizde nereleri ziyaret etmemizi tavsiye edersiniz?” diye soran gazeteciye “iki gizli hazineyi ziyaret edin demiştim: Mardin ve Amasya” Çünkü biliyordum ki, Mardin’i tanıyan herkes insanlığını yeniden keşfeder. Çünkü biliyordum ki, her dilin ahenk içinde konuşulduğu Mardin’in sokaklarında gezen herkes barışı ve kardeşliği yaşar. Çünkü biliyordum ki Zinciriye’nin, Kasımiye’nin, Latifiye’nin, Hatuniye’nin havasını teneffüs eden herkes ilmimizin, irfanımızın ve hikmetimizin derinliğini hisseder. Özetle biz Mardin’i aşkla ve muhabbetle seviyoruz, onda kendimizi buluyoruz, evimizde hissediyoruz. Hepinize tüm arkadaşlarım adına muhabbetlerimi sunuyorum” dedi

""Mardinlilere misafirperverliğinden dolayı teşekkürlerini ileterek konuşmasına başlayan Davutoğlu, ”Öncelikle il başkanımız Cesur bey ve ekibi olmak üzere bugün Mardin il kongremizin gerçekleşmesine katkıda bulunan bütün kardeşlerime verdikleri emeklerden dolayı minnettar olduğumuzu ve teşekkür ettiğimizi ifade etmek isterim. Allah hepinizden razı olsun.” Dedi.

“’Temiz Siyaset Belgemizi’ açıklayacağız.”

Davutoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Değerli arkadaşlar, Bundan sonra da çığır açan, öncülük eden, çözüm üreten ve millete umut olan bir siyasi çizgiyi sürdüreceğiz. Yine “Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini eleştiriyorlar ama bir alternatif ortaya koyamıyorlar” diyenlerin önüne iç dokusu sağlam güçlü bir alternatif ortaya koyduk: “Tam Demokrasi için Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem”. Önümüzdeki günlerde de 1 Şubat’ta savunduğumuz yeni nesil siyasetin ahlaki temellerini oluşturan “Temiz Siyaset Belgemizi” açıklayacağız. Onlar bizi görmek istemeseler de, sesimizi bastırmak isteseler de biz en gür sesle haykırmaya, en cesur yürekle yürümeye devam edeceğiz.”

“Mardin’imizde işsizlik yüzde 30’un üstündedir”

Konuşmasında Mardin’deki işsizliğe değinen Davutoğlu, “Güzelim Mardin’imiz maalesef bu iktidarın elinde Türkiye’de işsizliğin en yüksek olduğu şehirlerden birisi haline getirildi. Mardin’imizde işsizlik yüzde 30’un üstündedir. Varın siz gençlerde işsizliğin ne kadar olduğunu düşünün. Mardin’i işsizliğin merkezi haline getirdikleri yetmiyormuş gibi dünyanın tanıdığı Mardin tahıl ürünlerini ve üretimini de yok mesabesine getirmişlerdir.” Şeklinde konuştu.

“Elektrik ve su sorunu devam etmektedir”

“Bu iktidar bir taraftan enerjide çağ atladığımızı iddia etmektedir ama Mardin’de artık ağır bir cezaya dönüşmüş olan elektrik ve su sorunu devam etmektedir.” Diyen Davutoğlu, Bu şartlar altında dahi Mardin’e bakanların yolu hiç düşmediğini söyledi.

“Kayyım düzeninin de nasıl biteceğini hep birlikte göreceğiz”

Davutoğlu, “Günü geldiğinde Mardin’deki kayyım düzenin de Ankara’da kayyım düzeninin de nasıl biteceğini hep birlikte göreceğiz, Biz geleceğimize inanıyoruz. Herkesin de aydınlık ve huzurlu geleceğimize inanmasını istiyoruz. Bizde yeis yok umut var. Bizde korku yok inanç var. Günü geldiğinde milletin bunlara sandıkta nasıl bir ders verdiğini göreceksiniz. Çünkü milletimiz bunların kayyımından da vesayet düzeninden de, ahbap-çavuş iktidarından da, yandaş düzeninden de daha güçlüdür, daha dirayetlidir ve hepsinden önemlisi daha ahlaklıdır. Milletimiz kamu kaynaklarına çökenleri, Bir kişiye dört-beş maaş verenleri, İhale düzeni içerisinde haram-helal bilmeyenleri, Ekmeğini askıya çıkaranları günü geldiğinde hesaba çekecek yegâne mercidir.”

“Geleceğe Güvenin Kardeşlerim”""

Davutoğlu, konuşmasını şu sözlerle bitirdi:

“Milletimiz müsterih olsun, Gelecek Partisi ülkemizin, ekonomimizin bu sorumsuz iktidar tarafından uçuruma sürüklenmesine seyirci kalmayacak. Ekonomi nedir, bütçe nedir, finans nedir bilen, Türkiye’nin en kıymetli ve en tecrübeli ekonomi ekibiyle ekonomimizi bu liyakatsiz ve ciddiyetsiz yönetimin maceralarından, saçmalıklarından kurtaracağız. Geleceğe Güvenin Kardeşlerim, bu zor günlerden elbette çıkış vardır. Türkiye’nin çözülmeyecek sorunu yoktur, Sorunları çözemeyen bir iktidar vardır. Ülkemizin geleceğinin parlak olduğuna inanın, Her zaman söylediğimiz gibi, “hiçbir şey bitmedi, her şey bugün burada yeni başlıyor.”



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR