EKONOMİ

Deniz Hitay’a Yeni Görev

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mardin Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Deniz Hitay, 9 ilden sorumlu Bölge Başkanı oldu.

Deniz Hitay’a Yeni Görev
29-12-2023 08:26
29-12-2023 08:29
MARDİN

 Türkiye Odalar ve Borsalar Mardin Kadın Girişimciler  Kurulu Başkanlığı görevini 2007 yılından beri yürüten Deniz Hitay, Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanlığına seçildi. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde  güçlü yatırımcı ve girişimci kadınların bulunduğu illeri geride bırakarak, Bölge Başkanlığına seçimle alan Deniz Hitay hedeflerini büyüttü.

TOBB Üst Kurulu üyeliğini de sürdüren Deniz Hitay, Türkiye genelinde 13  Kadından oluşan  Girişimciler  üst Kurulunda, bölgeyi ve Mardin’i en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağını söyledi. Kadınların siyasette, yönetimde ve temsilde hak ettikleri gelmeleri gerektiğine vurgu yapan Hitay “ Kadın toplumsal yapı içinde hak ettiği yere gelirse o toplumda demokrasi yerleşir, ekonomik dengeler rayına oturur, toplumda saygınlık oluşur. Kadın Girişimciler Kurulu  ve Bölge Başkanı olarak, genç kadınlarımıza rol model olmayı hedefliyoruz. Artuklu Üniversitesi işbirliğiyle Genç Girişimciler Kulübünü kurmak istiyoruz. Gençleri yönlendirmek ve ülkenin kalkınmasına katkı sağlamak istiyoruz.” Dedi.

                 Gençlere Özgüven Lazım

 Eğitim sürecinde gençlerin özgüvenlerin kazanmaları, ekonomik kalkınmanın önündeki engel duvarlarını yıkacağına inandığını kaydeden Hitay “ Gençleri eğitim sürecinde bilinçlendirmek ve özgüvenli olmalarını sağlamak gerekiyor. Kendi işlerini kurabileceklerine inandırmak lazım. Herkesin devlet memuru olacak diye bir beklentiye girmemesini anlatmak ve gençlere girişimcilik ruhunun aşılanması ülkenin geleceğini emin ellere teslim edilmesinin başlangıcı olur. Devletin desteği ile gençlerimiz tüketen değil, üreten ve istihdam yaratan bireyler olarak gelişirse Türkiye’nin önü açılır ve hedeflenen refah düzeyi kısa sürede yakalanır” şeklinde konuştu.

     Hitay, her zaman desteklerini gördüğü, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik, Kızıltepe Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen ve Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş’a teşekkür etti.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR