ASAYİŞ

Derik’teki korkunç kazada, ölü sayısı 20’ye yükseldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu” Bir trafik kazasında 20 kişinin hayatını kaybetmesi, insana söyleyecek söz bırakmıyor. Devletimizin tüm imkanlarıyla kazazedelerimizin yanındayız. Biz de burada sabaha kadar hem kazaya sebebiyet veren sürecin nasıl olduğunu hem de kimin ihmali varsa arkadaşlarımızla bu değerlendirmeleri yapacağız”

Derik’teki korkunç kazada, ölü sayısı 20’ye yükseldi
21-08-2022 08:01
21-08-2022 08:07
MARDİN

Gaziantep ve Derik İlçesinde aynı gün meydana gelen iki trafik kazası senaryosu yazılmış film gibi.  Her iki yerde meydana gelen trafik kazasına müdahale eden ekip ve vatandaşların arasına ikinci araç daldı, ortalık mahşere döndü.

        TIR ŞOFÖRLERİ GÖZALTINDA

        Kaza bölgesine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Mardin Valisi Mahmut Demirtaş ile birlikte geldi. Soylu “ "Bir trafik kazasında 20 kişinin hayatını kaybetmesi, insana söyleyecek söz bırakmıyor. Devletimizin tüm imkanlarıyla kazazedelerimizin yanındayız. Biz de burada sabaha kadar hem kazaya sebebiyet veren sürecin nasıl olduğunu hem de kimin ihmali varsa arkadaşlarımızla bu değerlendirmeleri yapacağız. Şu an iki şoför de gözaltında" dedi.

         Mardin’in Derik ilçesinde  akaryakıt istasyonu yakınında meydana gelen kazada freni boşalan TIR önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı.

Kazazedelere yardım eden görevliler ile çevrede toplanan vatandaşlara freni boşalan başka bir TIR çarpıp daha sonra kıraathaneye daldı. Can pazarının yaşandığı kazada ilk belirlemelere göre, aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

BAKAN SOYLU, İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu beraberinde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Vali Mahmut Demirtaş ile birlikte Mardin’in Derik ilçesinde kazanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu. Yetkililerden kaza ve çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan soylu yaptığı açıklamada, "İki TIR'ın sebebiyet verdiği kazada şu ana kadar 20 vatandaşımız hayatını kaybetti. 26 yaralımız var. Olay bütün yönleriyle birlikte soruşturulmaktadır. İhmal, kasıt her neyse bütün süreçler tetkik edilecektir. Kolluk güçlerimiz bu konudaki çabanın içerisindedirler. İnsanın boğazı düğümleniyor. Bir Trafik kazasında 20 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine insanın söyleyecek sözü kalmıyor. Hem Cumhuriyet Savcılığımız hem kolluk güçlerimiz soruşturmayı sürdürüyor. Kazazedelerimiz ve ailelerimizin yanındayız. Öncelikle sabır diliyorum. Geçmiş olsun, Allah rahmet eylesin." dedi.

       BİR POLİS ŞEHİT

Bakan Soylu gece boyunca gece boyunca kaza ile ilgili çalışmaların sürdürüleceğini belirterek, "Biz de burada sabaha kadar hem kazaya sebebiyet veren sürecin nasıl olduğunu hem de bu konuda kimin ihmali varsa o ihmalle ilgili tüm tespitleri yapmış olacağız. Allah böyle bir sonuçla bizi bir daha imtihan etmesin diyoruz. Buradaki ilk kazaya müdahale esnasında 1 polisimiz şehit oldu. Sürücülerin 2 si de yaralı, tedavi altındalar. 2 sürücü de gözaltında” dedi.

Bakan Soylu ve beraberindekiler daha sonra kazada hayatını kaybedenlerden İsa Ayeben'in ailesinin evine giderek, başsağlığı diledi. Ardından hastanedeki yaralıları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

               ADLİ TAHKİKAT BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mardin'in Derik ilçesinde meydana gelen kazayla ilgili yaptığı açıklamada, "Mardin Derik İlçesinde meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adlî tahkikat başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR