ASAYİŞ

Dev Operasyonda 6 Kişi Tutuklandı‏

Dev Operasyonda 6 Kişi Tutuklandı‏
17-05-2014 16:21

 

Yurt dışından sahte evrakla lüks araç getirdiği ileri sürülen kişilere yönelik 16 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda göz altına alınan 46 kişiden mahkemeye çıkarılan 25 kişiden 6`sı tutuklandı. 21 kişinin yargılanmasına ise devam ediliyor.

Eş zamanlı operasyonda, aralarında kamu görevlilerin de bulunduğu 46 kişiden mahkemeye çıkarılan 25 kişiden, G.A, H.H, A.K, S.T, F.T, ve H.B. tutuklanarak ceza evine gönderildi.

21 kişiden oluşan diğer gurubun da Mahkemeye sevk edildiklerini, mahkeme sonucunun yarın sonuçlanacağı öğrenildi.

Öte yandan Türkiye`de en büyük lüks araç operasyonlardan biri olduğu, incelemesi tamamlanan 3 bin 392 araçtan, 822 milyon 160 bin 714 lira kamu zararının oluştuğu, 393 aracın ise incelemesine devam edildiği belirtildi.

13 Mayıs'ta Mardin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından Türkiye`ye getirdikleri lüks araçlara sahte belgelerle uygunluk onayı alıp tescil işlemi yaptırdıktan sonra sattığı tespit edilen şüphelilere operasyon düzenlemiş, İstanbul`da 23, Diyarbakır`da 4, Kayseri ve Ankara`da 3`er, Edirne ve İzmir`de ikişer, Kocaeli, Antalya, Denizli, Batman, Aksaray, Gaziantep, Malatya, Elazığ ve Afyonkarahisar`da birer olmak üzere 46 kişi gözaltına alınmış, 21 lüks araca el konulmuştu.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR