POLİTİKA

DEVA Partisi Kadın Çalışmaları Başkanı Karataş'tan basın açıklaması

DEVA Partisi Mardin İl Kadın Çalışmaları Başkanı Özlem Karataş “Kadınların sorunlarına katılmak, ortak akıl ve istişareler ile çalışmalar yapmak, meclis temsiliyeti ve ülke yönetiminde daha çok kadın görmek istiyoruz.”

DEVA Partisi Kadın Çalışmaları Başkanı Karataş'tan basın açıklaması
09-06-2021 23:03
10-06-2021 07:22
MARDİN

  DEVA Partisi Mardin İl Kadın Çalışmaları Başkanı Özlem Karataş yaptığı yazılı basın açıklamasında, kadınların parti siyasetinde hak ettikleri yere geleceklerini söyledi. Karakaş açıklamasında   şunları söyledi; “Demokrasi ve Atılım Partisi olarak; ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınlarımızı, siyasetin ve  teşkilatlarımızın ana kademesine dahil etmek amacında olarak yeni bir siyasi anlayış ortaya koyuyoruz. Kadınların sorunlarına katılmak, ortak akıl ve istişareler ile çalışmalar yapmak, meclis temsiliyeti ve ülke yönetiminde daha çok kadın görmek istiyoruz.

Kadınlarımızı kadrolarımızda yan kol olarak görmediğimizden, partimizde kadın kolları bulunmamaktadır. Parti içinde yer alan kadınlarımız ,Kadın çalışmaları birimi olarak kadına yönelik çalışma ve politikalarımızı oluştururken, aynı zamanda ana gövde de yer alarak teşkilat içerisin de daha da güçlü bir konumda yer almaktadır.

Benimsediğimiz yeni siyaset kültüründe; kadınların uzlaşmacı yaklaşımı, empati gücü ve nezaket diline ihtiyacımız bulunmakta. Kadınların her alanda özellikle karar alma mekanizmalarında var olması ve yer alabilmesi öncelikli hedefimizdir.

Ülke siyasetinde yeterli alan bulamayan kadınlarımızı, Parti tüzüğümüzde yer alan % 35’lik oluşturulan cinsiyet kotası ile daha etkin bir şekilde siyasete dahil etmek hedefindeyiz.

Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan’ın da dediği gibi maalesef ülke kadınları siyaseti karmaşık ve kirli bulmakta ve kadınların siyasete dahil edilmesi özel bir emek istemekte. Ancak bizler DEVA PARTİSİ olarak oluşturduğumuz yeni ve tertemiz kadrolarda kadınlarımız ile beraber siyaset yapmak istiyoruz.

Daha huzurlu, gelişmiş, mutlu ve yaşanabilir bir ülkenin kadınların katkıları ile var olabileceğine inanıyoruz. Oluşturacağımız politikalar ile kadınların ekonomik hayatta girişimciliğine katkı sağlamak ve finansal kaynaklara erişebilmelerini destekleyeceğiz.

Başta kadın ve çocuklar olmak üzere, tüm mağdurların başvurabileceği kriz masalarını ve koruma merkezlerini çoğaltacağız.

Kadınların etkin hizmete ulaşabilmesi için yetkin kadrolarda görevlendireceğiz.

Deva Partisi olarak kadınları; güçlü üretken ve her alanda söz sahibi bir konuma getirmek için çalışacağız

Bizler Deva Kadınları olarak bu ülke için, bu ülke insanı için, sosyal siyasal ve ekonomik hayatta birçok engel ve haksızlıkla karşılaşan kadınlarımız için siyasetin yanı sıra, sosyal sorumluluk misyonu da üstlenerek toplum faydasına en iyisini yapmak adına yola çıktık ve Mardinli kadın hemşehrilerimizi de bizimle beraber, yan yana omuz omuza yürümeye birlik olmaya davet ediyoruz.”


Editor :
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR