GÜNDEM

DİRENEN FİLİSTİN SERGİSİ AÇILDI

Medya İşçileri Sendikası, HAK-İŞ ve Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti tarafından, Şanlıurfa'da, Anadolu Ajansı muhabirlerinin fotoğraflarından oluşan "Direnen Filistin" konulu serginin açılışı gerçekleştirildi.

DİRENEN FİLİSTİN SERGİSİ AÇILDI
14-07-2021 20:43
14-07-2021 20:44
ŞANLIURFA

Mazlum Filistin halkının, İsrail tarafından uğradığı saldırıları ve yaşanan zulmü fotoğraflayan Anadolu Ajansı muhabirlerinin eserleri düzenlenen sergiyle izlenime sunuldu. Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde Balıklıgöl Yerleşkesindeki Dergah Camisi önünde gerçekleştirilen serginin açılışına; Medya-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Bayuk, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Kerem Kocalar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile gazeteciler katıldı.

Anadolu Ajansı muhabirlerinin, İsrail halkının yaşadığı zulmü anlatan 93 fotoğraf sergide yerini alırken, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in konuşmasıyla sergi açılışı gerçekleştirildi.

Vali Erin, açılışta, İsrail'in, Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği zulme karşı Türkiye'nin sessiz kalmadığını ve uluslararası platformlarda orada yaşananları gündeme getirdiğini ifade etti.

“BUGÜN DE YANLARINDAYIZ, YARIN DA YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kudüs'ün üç semavi din için önemli bir yer olduğunu sözlerine ekleyen Vali Erin; “İsrail'in, Filistin'e yönelik uygulamalarına sessiz kalınmasının tüm insanlığın ayıbıdır. Filistinli kardeşlerimizin haklı davasının dün yanındaydık, bugün de yanındayız, yarın da millet, devlet olarak yanında olmaya devam edeceğiz. Tek başımıza kalsak da bunu gerçekleştireceğiz, çünkü dedelerimizden, tarihimizden aldığımız mirasın gereğini yapacağız." dedi.

“BU ZULMÜ HERKESE GÖSTERMEK İSTEDİK”

Medya-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir de amaçlarının ramazan ayı ve sonrasında İsrail'in, Filistin halkına yönelik zulmünü herkese göstermek olduğunu belirterek; "Anadolu Ajansımızın fedakar mensupları ve Türk basını, orada tüm çıplaklığıyla yapılanları gördü ve bunları resmetti. Biz de Anadolu Ajansı'ndaki arkadaşlarımızın çektiği orijinal fotoğrafları burada herkes görsün diye sergiledik. Sergide katliam gibi çok kötü durumların fotoğrafları yerine Filistin halkının, çocukları başta olmak üzere gösterdiği direnişi ortaya koymak istedik. Çünkü baktığınız zaman zulme, onların ağır silahlarına rağmen ellerinde sapanlarla, bazen de hiçbir şey olmadan onların karşısında dimdik durduklarını göreceksiniz. Amacımız sadece Türk halkına değil, aynı zamanda yurt dışından gelen turistlere de bu sergiyi gösterebilmekti. Bu nedenle Kapadokya bölgesinden başlayıp Ege ve Akdeniz ile devam ettik. Şimdi de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bu fotoğrafları sergiliyoruz." Sözlerine yer verdi.

“FİLİSTİN HALKININ YANINDA OLACAĞIZ”

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak ise; “Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti olarak, kentimizin sesi olmak için çeşitli girişimlerde bulunduk. Basının buradaki fotoğraflarla ne kadar önemli olduğunu göreceğiz. Her zaman dediğimiz gibi basının en büyük silahı kalemi ve fotoğraf makinasıdır. Bizlerde ülke olarak her zaman Filistin halkının yanında olacağız” dedi.


Editor : Seyithan Çetin
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR