GÜNDEM

DİŞKAYA “Ülkemiz Bir Yol Ayrımındadır”

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, ülkenin içinde bulunduğu, sıkıntılardan kurtulmasında ülkeyi yönetenlerin de uyması gereken kısıtlama ve uygulamalar dikkat çekti

DİŞKAYA “Ülkemiz Bir Yol Ayrımındadır”
11-07-2021 11:31
11-07-2021 11:32
MARDİN

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıların atlatılması için, siyasi iradenin ve ülkeyi yönetenlerin de ı-uyması ve yerine getirmesi gereke uygulama, fedakarlık  ve davranışlara dikkat çekti. Dişkaya yaptığı yazılı açıklamada “ dünya devleti olup yeniden ayağa kalkacak, kimseye eyvallah etmeyecek ya da iç kargaşalara gömülüp büyük devlet olma hayalinden vazgeçecek.

Öncelikle ülkenin içinden geçtiği bu sıkıntılı süreçte beklenirdi ki bir talimatla bütün milletvekillerinin maaşlarını 5 ay asgari ücrete çekiyoruz desinler.

Beklenirdi ki Van’da yapılan bir açılışa açılıştan bir gün önce 2 uçak dolusu koruma gönderilmesin. Van’da koruyacak polis yok mu ki?

Beklenirdi ki bütün bürokratlar, vekiller tek kalemde makam araçları sayısını sıfıra indirsinler 5 aylığına sadece.

Beklenirdi ki Belediye Başkanları makam arabalarını sıfıra indirsinler yürüyerek gidip gelsinler.

Beklenirdi ki bir kararla kamu kurumu makam araç sayısı sıfıra çekilsin.

Beklenirdi ki bütün belediye başkanlarının, bürokratların arpalık yönetim kurulu üyelerinin, oda vakıf sendika başkanlarının tamamının aylıkları tasarruf tedbirleri kapsamında aylıkları asgari ücret seviyesine indirilsin.

Bişey olmadı. Acından da ölmezlerdi.

Beklenirdi ki bir genelgeyle 1 maaş alanın 2. maaş almasının cezası işten kovulma olsun.

Beklenirdi ki oranın buranın yönetim kurulu üyeliği arpalıkları sonlandırılsın. Ganimet gibi eski vekil, eski bakan eski eski bunlar buraları paylaşmasınlar.

Beklenirdi ki odalar düzenlemesiyle oda saltanatlıkları bitirilsin. Hiçbir iş yapmadan üyelerinin kanını emen makam araçlarının fink atması özel harcamalarının disipline edildiği bu savurganlık bitirilsin.

Anket yapın anket. “Oda ister misiniz?” deyin. %80 %90 hayır diyecek bu zulüm bitirilsin.

Sendika ağalığı dernek arpalıkları oda beylikleri bitirilsin.

Tepeden tırnağa bu kara delikler kapatılıp tasarruf yapılsın ve inandırıcı olsun.

Ya ülkem bunları yapar yeniden ayağa kalkar yoluna devam eder.

Ya da maalesef iç sorunlarıyla boğuşur hale gelir ve hayallerimiz başka bir bahara kalır.

Ülkenin ayağa kalkmasını yeteri kadar istemeyenler var zaten dahilisi de var, haricisi de var. Eeee o zaman sizde iktidarsanız tökezlememizi isteyenlere fırsat vermeyeceksiniz.” Şeklinde duygularını dile getirdi.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR